-
Stap 1
Marineer de kip met citroensap, chilipoeder en zout. Dek af en laat 20 minuten rusten. Voeg daarna yoghurt, kasuri methi, olie, kurkuma, gember-knoflookpasta, korianderpoeder, komijnpoeder en garam masala toe.
-
Stap 2
Marineer de kip nogmaals en laat minimaal 30 minuten rusten, of als je de tijd hebt een hele nacht voor het beste resultaat. Dek af en bewaar in de koelkast.
-
Stap 3
Bak de ui in 1 eetlepel olie tot ze licht goudbruin zijn. Ongeveer 7 minuten. Laat afkoelen.
-
Stap 4
Doe de gezeefde tomaten, gebakken uien, cashewnoten en 125 ml water in een blender. Meng tot een gladde puree.
-
Stap 5
Verwijder de kip uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en voeg alle hele specerijen toe: kaneel, kruidnagels en kardemom.
-
Stap 6
Wanneer ze beginnen te sissen, voeg je de gember-knoflookpasta en groene chilipeper toe. Bak 1 a 2 minuten op laag vuur, tot de geuren vrij beginnen te komen.
-
Stap 7
Zet het vuur uit en roer de chilipoeder, garam masala, komijn en korianderpoeder erdoor.
-
Stap 8
Voeg vervolgens de tomaat-cashewpuree toe. Meng goed en dek gedeeltelijk af. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Kook tot de saus dik wordt. Roer af en toe door.
-
Stap 9
Voeg heet water toe en laat 10 minuten sudderen, tot de saus dikker wordt en er vet zichtbaar wordt bovenop de saus.
-
Stap 10
Doe een eetlepel boter of ghee in een pan en verhit het goed. Doe de gemarineerde kipstukjes erin. Zorg dat ze niet over elkaar komen te liggen.
-
Stap 11
Bak de kip op middelhoog vuur gedurende 2 minuten en draai ze om. Zorg dat de kip niet aanbrand. Bak tot de kip net gaar is en alle marinade is opgedroogd.
-
Stap 12
Voeg de kip toe aan de butter chicken saus. Voeg meer heet water toe als de saus te dik is. Dek gedeeltelijk af en laat ongeveer 5 tot 7 minuten sudderen tot het zacht is.
-
Stap 13
Roer het zout, de suiker en kasuri methi erdoor. Proef en voeg eventueel meer garam masala of een eetlepel boter toe voor extra smaak (optioneel).
-
Stap 14
Zet het vuur uit en roer de slagroom erdoor. Garneer butter chicken met gehakte korianderblaadjes en wat room. Serveer met kurkumarijst, gestoomde basmatirijst, naan of komijnrijst.
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept