Mosterdsoep

(Nog geen beoordelingen)

Geniet van een heerlijke, romige mosterdsoep met een knapperige bite van spekblokjes en de zachte smaak van prei en ui. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd dag.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min
Pinterest
Mosterdsoep
Mosterdsoep is een romige, pittige soep gemaakt van mosterd, bouillon, room en vaak aangevuld met prei, ui en spekjes.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Bak het spek of de pancetta in een grote pan op middelhoog vuur tot ze bruin en knapperig zijn. Haal eruit en laat uitlekken op een met keukenpapier beklede bord.
  2. Stap 2 Indien er niet veel vet in de pan zit, voeg dan wat boter toe. (Je hebt ongeveer 2 eetlepels vet nodig.) Zet het vuur lager naar middelmatig en voeg de ui en prei toe en bak tot ze zacht zijn. Ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  3. Stap 3 Roer de mosterd erdoor, gevolgd door de bouillon en de room. Laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren, of pureer het in een blender.
  4. Stap 4 Als je een dikkere consistentie wilt, roer dan de maïzena door 2 eetlepels koud water en voeg het toe aan de soep. Laat sudderen tot het dikker wordt.
  5. Stap 5 Breng op smaak met zout en peper, serveer met een beetje spek of pancetta.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 388 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 5 juni 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 250 kcal
Vetten 18.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 2 g
Eiwitten 7 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
7 juni 2024 om 17:06
Ik vind mosterd soep heerlijk! In mijn favoriete recept gaan nog een paar eetlepels gembersiroop. Misschien een lekkere tip....
7 juni 2024 om 20:56
Hoi Helga,

Bedankt voor de tip. Gaan we zeker proberen!