Krokante aardappeltjes met knoflook, honing & mosterd uit de airfryer

Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Deze knapperige aardappelblokjes zijn een heerlijke bijgerecht. De combinatie van honing en mosterd geeft een extra smaakdimensie die je zeker zal waarderen.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    35 min
Pinterest
Krokante aardappelblokjes met knoflook, honing & mosterd uit de airfryer
Aardappeltjes uit de airfryer zijn lekker knapperig met een fractie van de olie die nodig is voor traditionele frietjes, waardoor ze een gezondere optie zijn.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de aardappelen in een kom en meng met een scheutje olie en een snufje zout.
  2. Stap 2 Snijd de top van een knoflookbol af, plaats de bol in folie, druppel er olie over en breng op smaak met zout. Vouw de folie en wikkel het om de bol.
  3. Stap 3 Verwarm de airfryer voor op 180°C. Doe de aardappelen en knoflook in het mandje van de airfryer en bak gedurende 20 minuten.
  4. Stap 4 Hussel alles goed door elkaar. Verwijder de knoflook en verhoog de temperatuur van de airfryer naar 190°C en bak de aardappelen nog eens 10 minuten.
  5. Stap 5 Knijp ondertussen de zacht geworden knoflooktenen uit de folie in een kom. Meng deze goed met de honing, mosterd en een snufje zout. Meng met de aardappelen wanneer deze klaar zijn.
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Probeer eens om de krokante aardappelblokjes te bestrooien met gehakte peterselie, een takje fijngehakte rozemarijn, een handvol fijn geraspte Parmezaan en een fijn geraspte knoflookteen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3740 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 5 juni 2024

Tip

Probeer eens om de krokante aardappelblokjes te bestrooien met gehakte peterselie, een takje fijngehakte rozemarijn, een handvol fijn geraspte Parmezaan en een fijn geraspte knoflookteen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 200 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 28 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 3 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Chris
6 augustus 2024 om 20:49
Ziet er fantastisch uit.
Maar wat doet de knoflook bol als deze is verpakt in alu folie?
7 augustus 2024 om 07:14
5
Hoi Chris,

Dat is een goede vraag. Om de knoflook te roosteren wordt deze samen met wat olie in aluminiumfolie gedaan. Dit is om ervoor te zorgen dat de knoflook niet uitdroogt of verbrand.

De teentjes knoflook worden op het laatst toegevoegd aan de saus/pasta. Ze hebben veel smaak en zijn erg lekker om op te eten.

Het bijkomende voordeel is dat je niet een hele hoop teentjes knoflook een voor een hoeft te pellen, maar ze er zo uit kunt knijpen :)
8 juni 2024 om 13:44
Gisteren deze lekkere aardappeltjes uit de airfryer gemaakt. Ik had krieltjes die ik heb voorgekookt, geschild en in stukken gesneden. Ze vielen erg in de smaak. Bedankt voor dit lekkere recept.
8 juni 2024 om 14:05
5
Ziet er heerlijk uit Petra! Bedankt voor de leuke foto's.