Focaccia

(Nog geen beoordelingen)

Maak nu deze simpele, zelfgemaakte versie van dit klassieke Italiaanse brood. Serveer deze rozemarijn focaccia bijvoorbeeld naast een pastagerecht of groene salade.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    45 min
Focaccia
Focaccia is een luchtig Italiaans platbrood dat vaak wordt gekruid met olijfolie, zeezout en rozemarijn.

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de bloem in een grote mengkom. Meng de gist aan de ene kant van de bloem en het fijne zout aan de andere kant. Meng dan alles samen. Zo zerg je ervoor dat het zout de gist niet doodt.
  2. Stap 2 Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg 2 eetlepels olie toe en geleidelijk aan 350-400 ml lauw water, tot je een licht kleverig deeg hebt.
  3. Stap 3 Bestrooi het werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed 5-10 minuten tot je deeg zacht en minder kleverig is. Doe het deeg in een schone kom, dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
  4. Stap 4 Vet een rechthoekige, ondiepe vorm van 25 x 35 cm in met olie. Leg het deeg op het werkblad en rek het uit om de vorm te vullen. Dek af met een theedoek en laat nog eens 35-45 minuten rijzen.
  5. Stap 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Druk met je vingers kuiltjes in het deeg. Meng 1½ eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water en het grove zout samen en druppel over het brood. Duw rozemarijnsprieten in de kuiltjes van het deeg.
  6. Stap 6 Bak 20 minuten tot het goudbruin is. Terwijl het brood nog heet is, druppel je er 1-2 eetlepels olijfolie overheen. Snijd in vierkanten en serveer warm of koud met extra olijfolie, als je wilt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 101 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 4 juni 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 208 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 31 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 1 g
Eiwitten 5 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
4 juni 2024 om 11:16
Voor degenen die onbekend zijn met type 00-bloem: deze bloemsoort is gemaakt van harde tarwe, specifiek durumtarwe. Het getal "00" duidt op de fijnheid van het meel; hoe lager het nummer, hoe fijner de bloem. In Italië bestaan er verschillende classificaties voor bloem op basis van de maling, variërend van 2, 1, 0 tot 00, waarbij type 00 het fijnst gemalen is.