Asperges met een miso beurre blanc, zoals ze in Frankrijk zeggen. Er is lichte en donkere miso. Een ingrediënt, dat onmisbaar blijkt te zijn in de Japanse keuken. Een gefermenteerde sojapasta uit Japan, een heerlijke smaakmaker. Ik kan wel zeggen: miso werkt bijna verslavend. Zie tips.
Heb je eenmaal door wat je allemaal met miso kunt, dan doe je het al gauw overal doorheen. Het geeft je gerecht een hartige smaak. Gebruik je liever geen smaakversterkers en zout, dan is miso een lekker en puur alternatief. Geen chemisch bouillonblokje meer in je soep, maar gewoon een schepje miso. Gebruik het in je warme soep, sausjes , stoofschotels, dressings, pasta, marinade. En proef de unami smaak. Dat is Japans voor heerlijk.
Wil je geen potje miso aanschaffen en toch deze saus eens proberen? Dan kun je de miso door sojasaus vervangen.
Heb je mirin niet in huis? Dan kun je mirin vervangen door droge sherry, een mix van saké en suiker of een mix van rijstazijn en suiker
Heb je eenmaal door wat je allemaal met miso kunt, dan doe je het al gauw overal doorheen. Het geeft je gerecht een hartige smaak. Gebruik je liever geen smaakversterkers en zout, dan is miso een lekker en puur alternatief. Geen chemisch bouillonblokje meer in je soep, maar gewoon een schepje miso. Gebruik het in je warme soep, sausjes , stoofschotels, dressings, pasta, marinade. En proef de unami smaak. Dat is Japans voor heerlijk.
Wil je geen potje miso aanschaffen en toch deze saus eens proberen? Dan kun je de miso door sojasaus vervangen.
Heb je mirin niet in huis? Dan kun je mirin vervangen door droge sherry, een mix van saké en suiker of een mix van rijstazijn en suiker
Energie | 555 kcal |
---|---|
Vetten | 43.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 26.2 g |
Koolhydraten | 27.8 g |
waarvan suikers | 12.4 g |
Vezels | 6 g |
Eiwitten | 15.2 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept