Wat nou zomersalade? Vanochtend leek het wel herfst met die flinke wind en al die overdenderende buien.Desondanks heeft deze veelkleurige salade, geserveerd met een geroosterd sneetje brood ons prima gesmaakt.
Dompel de 2 perziken enkele seconden in heet water, dan kun je het wollige velletje heel gemakkelijk verwijderen. Zoals je ook met tomaten vaak doet.
Je kunt ook kiezen voor nectarines.
Dompel de 2 perziken enkele seconden in heet water, dan kun je het wollige velletje heel gemakkelijk verwijderen. Zoals je ook met tomaten vaak doet.
Je kunt ook kiezen voor nectarines.
Deze lauwwarme zomersalade is een uitstekende bron van voedingsstoffen. De royale hoeveelheid verse groenten en fruit (veldsla, paprika, tomaat, perzik) levert veel vitamines, mineralen en vezels. Garnalen voegen magere eiwitten toe, en de avocado, olijfolie en noten bieden gezonde vetten, wat resulteert in een complete en verzadigende maaltijd. De score is geen 9 of 10 vanwege de toegevoegde suikers (agavesiroop/honing) in de dressing; zonder deze zou het nog gezonder zijn. Desalniettemin is het een zeer gezonde en aan te bevelen maaltijd.
Energie | 576 kcal |
---|---|
Vetten | 36.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.6 g |
Koolhydraten | 51.4 g |
waarvan suikers | 29.1 g |
Vezels | 13.4 g |
Eiwitten | 18.4 g |
Zout | 2.3 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Groetjes Lidy.