Luchtig dessert van limoncello-mousse

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gemakkelijk te maken dessert. Op voorhand te maken en erg lekker en luchtig. Ook een mooi dessert met Pasen en dan versierd met paaseitjes en pistache.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Garde of mixer
  • Pannetje
  • Hakmes
  • Dessert coupes

Bereiding

  1. Stap 1 Klop de dooiers met de suiker en de geraspte schil van de citroen tot een dikke lichtgele massa. Laat de gelatine 5 minuten in koud water weken en verwarm ondertussen het citroensap in een pannetje. Knijp de gelatine uit en roer door het citroensap in de pan. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
  2. Stap 2 Klop vervolgens het citroengelatine mengsel door het ei mengsel en roer er de limoncello door.
  3. Stap 3 Klop de eiwitten en in een andere kom de slagroom met het poedersuiker stijf.
  4. Stap 4 Spatel eerst de slagroom en vervolgens het eiwit door de massa. Verdeel over 4 coupes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
  5. Stap 5 Werk af met de in stukjes gehakte pistachenootjes en serveer eventueel met een klein glaasje limoncello ernaast.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Een heerlijk fris dessert, dat ruim van tevoren te maken is.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1652 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 24 mei 2024

Tip

Een heerlijk fris dessert, dat ruim van tevoren te maken is.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 177 kcal
Vetten 5.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.9 g
Koolhydraten 20.2 g
waarvan suikers 17.9 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 4.9 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account