Ingelegde zoetzure komkommer met lente-uitjes en peterselie

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze ingelegde komkommer heb ik vaker gemaakt met dille. De komkommer blijft zo een paar dagen goed. Nu geprobeerd met lente-uitjes en peterselie tussen de plakjes en de dressing vooraf verwarmd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Marinade

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de komkommerschijfjes in een weckpot. Leg tussen laagjes komkommerschijfjes steeds wat fijngesneden lente-uitjes en gehakte peterselie.
  2. Stap 2 Meng de ingrediënten, genoemd onder "marinade", in een steelpan door elkaar. Breng de marinade aan de kook. Giet de nog warme marinade over de komkommer. Sluit de pot goed af.
  3. Stap 3 De komkommer blijft een aantal dagen goed. (Misschien nog langer, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd)
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik vind het zo handig om deze komkommer klaar te hebben voor gebruik. Als ik gasten krijg hoef ik niet extra lang in de keuken te staan want de komkommer is klaar.

Je kunt variëren met bijvoorbeeld sjalotsnippers, dille, bieslook. munt etc.

Je kunt ook kristalsuiker gebruiken. Zorg dat de suiker goed is opgelost voordat de marinade bij de komkommer gaat.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 539 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 19 mei 2024

Tip

Ik vind het zo handig om deze komkommer klaar te hebben voor gebruik. Als ik gasten krijg hoef ik niet extra lang in de keuken te staan want de komkommer is klaar.

Je kunt variëren met bijvoorbeeld sjalotsnippers, dille, bieslook. munt etc.

Je kunt ook kristalsuiker gebruiken. Zorg dat de suiker goed is opgelost voordat de marinade bij de komkommer gaat.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 58 kcal
Vetten 0.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 14.6 g
waarvan suikers 12 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 0.8 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account