Deze ingelegde komkommer heb ik vaker gemaakt met dille. De komkommer blijft zo een paar dagen goed. Nu geprobeerd met lente-uitjes en peterselie tussen de plakjes en de dressing vooraf verwarmd.
Ik vind het zo handig om deze komkommer klaar te hebben voor gebruik. Als ik gasten krijg hoef ik niet extra lang in de keuken te staan want de komkommer is klaar.
Je kunt variëren met bijvoorbeeld sjalotsnippers, dille, bieslook. munt etc.
Je kunt ook kristalsuiker gebruiken. Zorg dat de suiker goed is opgelost voordat de marinade bij de komkommer gaat.
Ik vind het zo handig om deze komkommer klaar te hebben voor gebruik. Als ik gasten krijg hoef ik niet extra lang in de keuken te staan want de komkommer is klaar.
Je kunt variëren met bijvoorbeeld sjalotsnippers, dille, bieslook. munt etc.
Je kunt ook kristalsuiker gebruiken. Zorg dat de suiker goed is opgelost voordat de marinade bij de komkommer gaat.
Dit recept voor zoetzure komkommer krijgt een gematigde gezondheidsscore. De basis van komkommer, lente-ui en peterselie is positief en levert voedingsstoffen. Echter, de hoeveelheid toegevoegde suiker (drie volle eetlepels) en zout (twee theelepels) in de marinade is aanzienlijk, wat de algehele gezondheidswaarde vermindert. Hoewel ingelegde groenten een smakelijke toevoeging aan maaltijden kunnen zijn, is het vanwege het suiker- en zoutgehalte aan te raden dit bijgerecht met mate te consumeren.
Energie | 58 kcal |
---|---|
Vetten | 0.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 14.6 g |
waarvan suikers | 12 g |
Vezels | 0.8 g |
Eiwitten | 0.8 g |
Zout | 1.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept