Slowcooker BBQ Pulled Chicken

Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Slowcooker BBQ Pulled Chicken is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat ideaal is voor drukke dagen. Met minimale voorbereiding wordt de kip langzaam gegaard in een zoete, rokerige barbecuesaus, wat resulteert in malse en sappige pulled chicken. Perfect voor op broodjes, rijst of salades.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 uur
  • Totaal
    5 uur 10 min
Pinterest
Slowcooker BBQ Pulled Chicken
Wist je dat pulled chicken uit de slowcooker zo mals is omdat het langzaam wordt gekookt op een lage temperatuur, waardoor het vlees gemakkelijk uit elkaar valt en de smaken diep doordringen?

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid de kip aan alle kanten met zout en peper.
  2. Stap 2 Plaats de kip in een slowcooker van 6 liter of groter.
  3. Stap 3 Voeg 3/4 van de barbecuesaus toe aan de slowcooker.
  4. Stap 4 Roer de kip en barbecuesaus goed door elkaar.
  5. Stap 5 Doe de deksel op de slowcooker en kook de kip totdat deze gaar en mals is. Dit duurt 5 uur op de lage stand of 3 uur op de hoge stand.
  6. Stap 6 Haal de kip uit de saus en plaats deze in de kom van een keukenmachine. (Alternatief: gebruik een elektrische handmixer en een grote kom.)
  7. Stap 7 Mix de kip op middelhoog tempo tot deze is versnipperd, dit duurt ongeveer 15 seconden.
  8. Stap 8 Doe de versnipperde kip terug in de slowcooker.
  9. Stap 9 Voeg de resterende barbecuesaus toe aan de slowcooker.
  10. Stap 10 Roer alles goed door elkaar. Eet smakelijk!
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Restjes blijven tot 4 dagen goed als ze worden bewaard in een luchtdichte container in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 4862 keer bekeken
  • 20 keer bewaard
  • 17 mei 2024

Tip

Restjes blijven tot 4 dagen goed als ze worden bewaard in een luchtdichte container in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 406 kcal
Vetten 18.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.3 g
Koolhydraten 12.2 g
waarvan suikers 12 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 44.8 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Ada
29 mei 2024 om 16:48
Ik heb het recept vandaag gevolgd en het is heel erg goed gelukt! Ik heb er een beetje rijst bij gemaakt en knoflook doorheen gedaan. Echt een aanrader!
19 mei 2024 om 15:01
Ziet er wel lekker uit. Maar doe mij maar 3 uur op de hoge stand. Vind 5 uur wel een eeuwigheid.