Fettuccine Alfredo om van te watertanden

(Nog geen beoordelingen)

Wanneer ik dit recept maak, ontvang ik niets anders dan lovende kritieken. Ik moet je wel waarschuwen: dit recept is niet voor degenen die op hun gezondheid letten!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo werd beroemd toen filmsterren Mary Pickford en Douglas Fairbanks het gerecht in de jaren 1920 in Rome aten en het recept mee terug naar Hollywood namen.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de fettuccine toe en kook 8 tot 10 minuten of tot de pasta beetgaar is. Giet af.
  2. Stap 2 Smelt de boter en slagroom in een grote sauspan op laag vuur; voeg zout, peper en knoflookzout toe. Verhoog het vuur naar middelhoog en roer de geraspte Pecorino en Parmezaanse kaas erdoor totdat ze gesmolten zijn en de saus is ingedikt.
  3. Stap 3 Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng tot alles met saus bedekt is. Serveer direct.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 237 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 964 kcal
Vetten 61 g
waarvan verzadigde vetzuren 37 g
Koolhydraten 84 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 4 g
Eiwitten 24 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account