Voor iedereen die een mayonaiserecept zonder toevoegingen zoekt, zal het volgende recept zeker in de smaak vallen. Het is eenvoudig te bereiden met slechts een paar ingrediënten. Hoewel de voorkeur uitgaat naar een versie zonder mosterd, is het mogelijk om mosterd toe te voegen naar wens.
Terwijl je mayonaise bereidt, moet je het ei goed kloppen met een mixer en de olie toevoegen door het als een dunne straal te laten stromen. Op die manier krijgt het de consistentie die je wilt.
In dit recept is mayonaise zonder mosterd gemaakt, maar je kunt je mayonaise ook met mosterd maken door mosterd aan dit recept toe te voegen.
Omdat er geen conserveermiddel in zelfgemaakte mayonaise zit, is het aan te raden om het te maken wanneer je het gaat gebruiken. Na het maken kun je het nog steeds gebruiken door het 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.
Je kunt ook andere azijn gebruiken bij het maken van mayonaise. Ik raad echter aan om appelciderazijn te gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen.
Terwijl je mayonaise bereidt, moet je het ei goed kloppen met een mixer en de olie toevoegen door het als een dunne straal te laten stromen. Op die manier krijgt het de consistentie die je wilt.
In dit recept is mayonaise zonder mosterd gemaakt, maar je kunt je mayonaise ook met mosterd maken door mosterd aan dit recept toe te voegen.
Omdat er geen conserveermiddel in zelfgemaakte mayonaise zit, is het aan te raden om het te maken wanneer je het gaat gebruiken. Na het maken kun je het nog steeds gebruiken door het 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.
Je kunt ook andere azijn gebruiken bij het maken van mayonaise. Ik raad echter aan om appelciderazijn te gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen.
Energie | 209 kcal |
---|---|
Vetten | 23.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.8 g |
Koolhydraten | 0.1 g |
waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 0.3 g |
Zout | 0.6 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Dankjewel voor jouw beoordeling.
Groetjes Lidy.