Heerlijke zelfgemaakte mayonaise

5 (1 beoordeling)

Voor iedereen die een mayonaiserecept zonder toevoegingen zoekt, zal het volgende recept zeker in de smaak vallen. Het is eenvoudig te bereiden met slechts een paar ingrediënten. Hoewel de voorkeur uitgaat naar een versie zonder mosterd, is het mogelijk om mosterd toe te voegen naar wens.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min
Heerlijke zelfgemaakte mayonaise

Ingrediënten

Aantal porties: 8

Bereiding

  1. Stap 1 Voor zelfgemaakte mayonaise kloppen we eerst de eidooier goed los in een geschikte kom. Een mixer is hierbij superhandig!
  2. Stap 2 Voeg vervolgens citroensap, azijn en zout toe, en blijf kloppen.
  3. Stap 3 Nadat de ingrediënten goed gemengd zijn, voeg je langzaam de olie toe en blijf je kloppen. Het belangrijkste punt in dit stadium is om de olie toe te voegen door het dun te gieten als een dunne straal. Als je het op deze manier doet, krijgt je mayonaise de consistentie die je wilt.
  4. Stap 4 Je zelfgemaakte mayonaise is klaar voor gebruik. Eet smakelijk voor iedereen die het wil proberen!

Tip

Terwijl je mayonaise bereidt, moet je het ei goed kloppen met een mixer en de olie toevoegen door het als een dunne straal te laten stromen. Op die manier krijgt het de consistentie die je wilt.

In dit recept is mayonaise zonder mosterd gemaakt, maar je kunt je mayonaise ook met mosterd maken door mosterd aan dit recept toe te voegen.

Omdat er geen conserveermiddel in zelfgemaakte mayonaise zit, is het aan te raden om het te maken wanneer je het gaat gebruiken. Na het maken kun je het nog steeds gebruiken door het 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.

Je kunt ook andere azijn gebruiken bij het maken van mayonaise. Ik raad echter aan om appelciderazijn te gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 70 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 5 mei 2024

Tip

Terwijl je mayonaise bereidt, moet je het ei goed kloppen met een mixer en de olie toevoegen door het als een dunne straal te laten stromen. Op die manier krijgt het de consistentie die je wilt.

In dit recept is mayonaise zonder mosterd gemaakt, maar je kunt je mayonaise ook met mosterd maken door mosterd aan dit recept toe te voegen.

Omdat er geen conserveermiddel in zelfgemaakte mayonaise zit, is het aan te raden om het te maken wanneer je het gaat gebruiken. Na het maken kun je het nog steeds gebruiken door het 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.

Je kunt ook andere azijn gebruiken bij het maken van mayonaise. Ik raad echter aan om appelciderazijn te gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 209 kcal
Vetten 23.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 0.1 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0.3 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Petra
8 mei 2024 om 16:02
Deze mayonaise ga ik zeker gauw eens maken. Goed idee met avocado-olie en appelazijn. Geeft ook weer een wat andere smaak aan de mayonaise. Dnk je wel voor het recept, Petra