Okra Soep

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept maakt gebruik van een minder bekende zomergroente: okra. Deze soep doet het fantastisch met verse tomaten en wordt geserveerd met luchtige rijst.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min
Okra Soep
Wist je dat okra slijmerige vezels bevat die helpen bij de spijsvertering en die het een uitstekende verdikkingsmiddel maken voor stoofschotels en soepen zoals gumbo?

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een grote Dutch Oven (gietijzeren pan) op middelhoog vuur. Voeg de olie, ui, paprika en knoflook toe en bak tot de groenten zacht zijn.
  2. Stap 2 Meng vervolgens de mais, limabonen en Roma tomaten erdoor. Voeg de tomatenblokjes, groentenbouillon en een snufje peper en zout toe en roer goed door.
  3. Stap 3 Zet het vuur lager en laat afgedekt sudderen gedurende 20 minuten.
  4. Stap 4 Smelt de boter in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden okra en gember toe en breng op smaak met een beetje peper en zout en roer goed door. Knijp de halve citroen over de okra (het citroensap helpt gedeeltelijk het slijm te verminderen). Bak, af en toe roerend, gedurende 3 tot 4 minuten. Haal van het vuur
  5. Stap 5 Zodra het bouillonmengsel 20 minuten heeft gesudderd voeg je de okra toe. Proef en voeg indien nodig peper en zout toe. Dek af en kook nog eens 10 minuten. Roer de soep dan door en serveer met rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 317 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 2 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 235 kcal
Vetten 9.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.3 g
Koolhydraten 34 g
waarvan suikers 8.3 g
Vezels 9.1 g
Eiwitten 7.8 g
Zout 2.96 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account