Roti

5 (1 beoordeling)

Roti is een traditioneel Surinaams bijgerecht dat veel lijkt op een pannenkoek maar uniek is in smaak en bereidingswijze. Het deeg wordt met de hand gekneed en vervolgens gebakken op een speciale gietijzeren rotiplaat, wat dit gerecht zijn authentieke textuur geeft. Dit recept is voor 12 rotivellen. We gaan uit van 2 stuks per portie.

  • Voorbereiding
    1 uur
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur 40 min
Roti
Wist je dat "roti" in veel Zuid-Aziatische talen gewoon "brood" betekent, en verwijst naar een verscheidenheid aan platbroden die een essentieel onderdeel vormen van de dagelijkse maaltijden in regio's zoals India en Pakistan?

Ingrediënten

Aantal porties: 6

Bereiding

  1. Stap 1 Zeef de bloem samen met de baksoda en bakpoeder.
  2. Stap 2 Voeg het water toe en kneed in ongeveer 5 minuten tot een bal.
  3. Stap 3 Rol het deeg uit en verdeel in 12 gelijke delen. Maak er nu 12 bollen van en laat weer 30 minuten afgedekt rusten.
  4. Stap 4 Rol de bollen uit tot een ronde koek. Doe dit op een vlak aanrecht zonder ribbeltjes of op een vlakke tafel.
  5. Stap 5 Bestrijk de rotipan of bakpan met boter of een mengsel van olie en boter en bak de roti gaar. Keer de roti als de luchtbellen beginnen op te bollen. In totaal 2 keer keren, 3 a 4 minuten.
  6. Stap 6 Na het bakken kun je de rotiplaten opkloppen om ze luchtiger te maken. Leg ze weg op een schone doek.
Geplaatst door:
Redactie eetse
Redactie eetse 201 recepten

Tip

Je kunt de rotiplaten tot 3 maanden in de vriezer bewaren.

Door gebruik te maken van meer dan 1 pan kun je een hoop tijd besparen!

Geplaatst door:
Redactie eetse
Redactie eetse 201 recepten

Voedingswaarden

Per portie
Energie 313 kcal
Vetten 1.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 64 g
waarvan suikers 0.2 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 8.6 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account