Vegetarische Bulgursalade (Kisir)

(Nog geen beoordelingen)

Ik heb dit snelle en gemakkelijke recept voor bulgursalade van mijn goede vriend Yakup gekregen, het is een zeer populaire salade uit Turkije en het Midden-Oosten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    20 min
Vegetarische Bulgursalade (Kisir)
Kisir, een populaire Turkse vegetarische bulgursalade, onderscheidt zich door zijn kleurrijke presentatie en unieke smaakprofiel, versterkt door ingrediënten als tomatenpuree en sumak.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de bulgur in een kom en giet er kokend water bij. Dek af en laat 20 minuten staan.
  2. Stap 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de gesnipperde ui erdoor, bak tot de ui glazig is geworden. (ongeveer 5 minuten)
  3. Stap 3 Laat de bulgur uitlekken en doe terug in de kom. Voeg de gebakken ui, gesneden tomaten, komkommer, groene en rode paprika, lente-uitjes, peterselie, munt en rode peper vlokken toe. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, citroensap en granaatappelmelasse. Roer voorzichtig totdat de ingrediënten in de salade goed vermengd zijn. Serveer onmiddellijk of zet het in de koelkast tot het moment van serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 276 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 19 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 187 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 25 g
waarvan suikers 12 g
Vezels 5 g
Eiwitten 3 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account