Noord Afrikaanse tomatensalade

Prijs: € 2,51 Recept / € 0,84 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gegeten bij de lunch. Heel anders dan de gewone tomatensalade door de kruiden die ik in de salade gebruikt heb. Lekkere hele dunne plakjes vleestomaat (Coeur de Boeuf) met veel rode ui, bijzondere kruiden, citroen en olijfolie.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Platte schaal
  • Kommetje voor de dressing

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 2,51
  • Jumbo Jumbo
    € 2,71
  • Coop Coop
    € 2,74

Bereiding

  1. Stap 1 Klop een dressing van de olie, citroensap, ras el hanout, koriander en honing.
    1. olijfolie 2 el
    2. citroensap 0,5 citroen
    3. ras el hanout 2 tl
    4. gemalen koriander 1 tl
    5. honing 2 tl
  2. Stap 2 Verdeel de plakken tomaat plat over een lage schaal, Verdeel hierover de dunne plakjes rode ui en de peterselie.
    1. tomaat 1 st
    2. rode ui 1 st
    3. platte peterselie
  3. Stap 3 Verdeel de dressing over de salade.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Neem verse koriander in plaats van peterselie en vergeet dan de gemalen koriander.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Laat de salade kort intrekken voordat je de salade opdient.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 49 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 3 juli 2025

Tip

Neem verse koriander in plaats van peterselie en vergeet dan de gemalen koriander.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Laat de salade kort intrekken voordat je de salade opdient.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Fris en gezond

Deze salade scoort hoog op de gezondheidsschaal dankzij de overvloed aan verse groenten zoals tomaat en rode ui, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en vezels. De dressing op basis van olijfolie levert gezonde onverzadigde vetten en het gebruik van kruiden voor de smaak is een pluspunt. De kleine hoeveelheid honing voegt een beetje suiker toe, maar verdeeld over drie porties is de impact hiervan verwaarloosbaar. Al met al is dit een zeer voedzaam en licht bijgerecht dat perfect past in een gezond eetpatroon.

Energie 134 kcal
Vetten 9.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 11.5 g
waarvan suikers 7.8 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 1.1 g
Zout 0.1 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account