Kruidige Kip Maaltijdsalade

Prijs: € 13,03 Recept / € 6,52 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke, vullende salade met malse blokjes magere kip haas, die op smaak zijn gemaakt met aminos, tomatenpuree en knoflook.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE KIP
  2. VOOR DE EENVOUDIGE DRESSING

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Salade borden
  • Pan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 13,03
  • Jumbo Jumbo
    € 14,06
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 14,30

Bereiding

  1. Stap 1 Leg de kipblokjes in een kom. Knijp er de knoflook boven uit.
    1. kipfilethaasjes 250 g
    2. knoflook 1 teen
  2. Stap 2 Voeg aminos en olijfolie toe een snufje paprikapoeder en de tomatenpuree.
    1. kokos aminos 1 el
    2. extra vierge olijfolie 1,5 el
    3. paprikapoeder
    4. tomatenpuree 1 el
  3. Stap 3 Werk alles goed door elkaar en laat minstens 30 minuten marineren.
  4. Stap 4 Fruit de rode ui even aan en laat afkoelen.
    1. rode ui 1 st
    2. olijfolie
  5. Stap 5 Doe de sla, rode ui, komkommer, de tomaatjes en de avocado in een kom en werk alles voorzichtig door elkaar. Voeg de dressing toe en werk losjes door elkaar.
    1. rucola slamelange 100 g
    2. rode ui 1 st
    3. komkommer 0,5 st
    4. snoepgroente tomatenmix 150 g
    5. avocado 1 st
    6. citroensap
    7. witte wijnazijn 1,5 el
    8. olijfolie 1,5 el
    9. peper
  6. Stap 6 Verdeel dit over 2 salade borden.
  7. Stap 7 Bak de kip in enkele minuten gaar en verdeel ze over de 2 borden.
    1. kipfilethaasjes 250 g
  8. Stap 8 Bestrooi met de zonnebloem en pijnboompitten en garneer met de plakjes radijs.
    1. zonnebloempitten 1 el
    2. pijnboompitten 1 el
    3. radijs 4 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de kip na het bakken ook laten afkoelen en deze er koud op serveren.

Serveer voor grote eters met een snee volkorenbrood.

Voeg voor een beetje pit wat chilipeper of cayennepeper aan de kip toe.

Kies eventueel voor ongezouten walnoten of pecannoten ipv de zonnebloem of pijnboompitjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 135 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 23 juni 2025

Tip

Je kunt de kip na het bakken ook laten afkoelen en deze er koud op serveren.

Serveer voor grote eters met een snee volkorenbrood.

Voeg voor een beetje pit wat chilipeper of cayennepeper aan de kip toe.

Kies eventueel voor ongezouten walnoten of pecannoten ipv de zonnebloem of pijnboompitjes.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Voedzaam & gebalanceerd

Deze maaltijdsalade scoort hoog op gezondheid dankzij de uitstekende balans tussen magere eiwitten uit de kip en een rijke variatie aan groenten zoals sla, tomaat, komkommer en avocado. Dit zorgt voor een ruime hoeveelheid vezels, vitamines en mineralen. De gebruikte vetten zijn voornamelijk onverzadigd en afkomstig uit gezonde bronnen zoals olijfolie, avocado, pitten en zaden, wat gunstig is voor hart- en bloedvaten. Doordat er gebruik wordt gemaakt van kruiden en specerijen in plaats van veel zout, is het een pure en voedzame keuze die goed verzadigt.

Energie 458 kcal
Vetten 28.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 20.3 g
waarvan suikers 7.5 g
Vezels 7.1 g
Eiwitten 33 g
Zout 0.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account