Snelle aioli

Prijs: € 0,60 Recept / € 0,15 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zin in een heerlijke, romige aioli maar geen tijd om hem helemaal zelf te maken? Geen zorgen! Met dit supersnelle recept, gebaseerd op een goede mayonaise, zet je in een handomdraai een fantastische knoflookdip op tafel. Perfect voor bij de borrel, frietjes of op een broodje.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Kleine kom
  • Fijnmazige zeef
  • Spatel

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Spar Spar
    € 0,60
  • Dirk Dirk
    € 0,61
  • Coop Coop
    € 0,72

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de geperste knoflook en het citroensap in een klein, ondiep kommetje. Roer goed door en verspreid het mengsel in een gelijkmatige laag.
    1. knoflook 5 teentjes
    2. citroensap 2 el
  2. Stap 2 Strooi er een snufje zout over en laat het mengsel 10 minuten rusten. Zo kan het citroensap de smaak van de knoflook goed opnemen.
    1. zout
  3. Stap 3 Plaats een fijnmazige zeef boven een andere kom. Schep de inhoud van het knoflookmengsel in de zeef.
  4. Stap 4 Gebruik een spatel om op de knoflook te drukken en zo veel mogelijk sap eruit te persen. Gooi de overgebleven knoflookpulp weg.
  5. Stap 5 Roer de mayonaise door het knoflook-citroensap tot het een glad geheel is.
    1. mayonaise 120 ml
    2. citroensap 2 el
  6. Stap 6 Proef en pas de smaak eventueel aan. Als de knoflooksmaak te sterk is, voeg je steeds een extra eetlepel mayonaise toe. Voor een verrasende smaak voeg je de Dijonmosterd toe. Voor meer frisheid, voeg je een extra kneepje citroensap toe.
    1. dijon mosterd 0,5 tl
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De aioli is afgedekt tot 10 dagen houdbaar in de koelkast. Hij zal in de koelkast nog wat dikker worden.

Maak het veganistisch: Gebruik een goede kwaliteit veganistische mayonaise in plaats van gewone mayonaise.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 216 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 21 juni 2025

Tip

De aioli is afgedekt tot 10 dagen houdbaar in de koelkast. Hij zal in de koelkast nog wat dikker worden.

Maak het veganistisch: Gebruik een goede kwaliteit veganistische mayonaise in plaats van gewone mayonaise.

Voedingswaarden

Per portie
3 / 10
Geniet met mate

Deze aioli is hoofdzakelijk gemaakt van mayonaise, wat betekent dat het een zeer calorierijke saus is met een hoog vetgehalte. Hoewel de vetten grotendeels onverzadigd kunnen zijn, afhankelijk van de gebruikte olie, levert het gerecht weinig essentiële voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. De toevoeging van knoflook en citroensap biedt wel enige gezondheidsvoordelen, maar niet genoeg om de hoge energiedichtheid van de mayonaise te compenseren. Het is daarom een saus om met mate van te genieten als smaakmaker bij een verder voedzame maaltijd.

Energie 194 kcal
Vetten 21.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 1.5 g
waarvan suikers 0.2 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0.3 g
Zout 0.8 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account