Aziatische Rauwkost Salade

Prijs: € 3,63 Recept / € 1,82 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijk als bijgerecht naast veel Oosterse gerechten. Deze rauwkost salade serveerde ik bij de Surinaamse kippendijen uit de slowcooker.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Knoflookpers
  • Vergiet
  • Kom
  • Mes
  • Snijplank

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 3,63
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 4,07
  • Plus Plus
    € 4,23

Bereiding

  1. Stap 1 Klop een dressing van 2 el olijfolie, rijstazijn of appelazijn, peper uit de molen en coco aminos.
    1. olijfolie 2 el
    2. rijstazijn 3 el
    3. peper
    4. kokos aminos 1 el
  2. Stap 2 Verzamel alle groente in een kom.
    1. taugé 100 g
    2. paprika 0,5 st
    3. gele paprika 0,5 st
    4. komkommer 0,5 st
    5. rode chilipeper 0,5 st
    6. sjalot 1 st
    7. gember 0,5 cm
    8. knoflook 2 teentjes
  3. Stap 3 Giet er de dressing over, roer door elkaar en proef. Voeg zo nodig naar smaak toe.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voeg eventueel extra groente toe die op moeten.

In plaats van coco aminos kun je light sojasaus gebruiken. **

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 214 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 5 juni 2025

Tip

Voeg eventueel extra groente toe die op moeten.

In plaats van coco aminos kun je light sojasaus gebruiken. **

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Bomvol groenten

Deze Aziatische rauwkostsalade is een uitstekende keuze voor de gezondheid. De salade zit boordevol diverse verse groenten zoals paprika, komkommer en taugé, wat zorgt voor een rijke aanvoer van vitamines, mineralen en vezels. De dressing op basis van olijfolie levert gezonde onverzadigde vetten en de toevoeging van verse gember, knoflook en rode peper geeft niet alleen veel smaak, maar biedt ook extra gezondheidsvoordelen. Dit bijgerecht is licht, voedzaam en een kleurrijke manier om de groente-inname te verhogen.

Energie 83 kcal
Vetten 0.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 18.3 g
waarvan suikers 5.8 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 4.2 g
Zout 0.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account