De Lekkerste Strawberry Daiquiri

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een daiquiri is een soort cocktail die rum, citroensap en suiker combineert. Daiquiri's kunnen gekoeld of bevroren worden geserveerd. Er zijn veel soorten daiquiri's, maar een van de meest voorkomende varianten is met bevroren aardbeien.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min
Pinterest
De Lekkerste Strawberry Daiquiri
De Strawberry Daiquiri werd beroemd in de schrijverscirkel toen Ernest Hemingway zijn eigen variant, bekend als de "Hemingway Daiquiri", in Havana, Cuba, creëerde.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Doe de bevroren aardbeien in een blender en voeg suiker, citroensap en limoensap toe.
  3. Stap 3 Giet vervolgens de rum en het citroen-limoen drankje erbij. Voeg als laatste het ijs toe.
  4. Stap 4 Mix tot het 1 glad geheel is. Proost!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik verse, seizoensgebonden aardbeien indien beschikbaar.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 770 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 april 2024

Tip

Gebruik verse, seizoensgebonden aardbeien indien beschikbaar.

Voedingswaarden

Per portie
2 / 10
Suikerrijke cocktail

Deze cocktail scoort laag op gezondheid vanwege de aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers, afkomstig van zowel de kristalsuiker als de citroen-limoen koolzuurhoudende drank, en de aanwezigheid van alcohol (rum). Hoewel de aardbeien en het citrusvruchtensap enige vitamines (zoals vitamine C) bijdragen, wegen deze voordelen niet op tegen de nadelen van de grote hoeveelheid suiker en alcohol. Hierdoor is het een drankje dat bestempeld wordt als een traktatie voor zeer sporadisch gebruik en niet als onderdeel van een gezond voedingspatroon.

Energie 109 kcal
Vetten 0.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 15.9 g
waarvan suikers 14.3 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 0.1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account