Smaakbommetjes uit de oven

Prijs: € 8,37 Recept / € 4,19 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Asperges uit de slowcooker zijn heel smaakvol maar nu in een stevige competitie met een variant uit de oven. Geschilde asperges verpakt in aluminiumfolie met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel droge witte wijn. Een draaitje uit de pepermolen en wat bieslook en na 40 minuten perfect.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Snijplank
  • Mes
  • Aluminiumfolie
  • Ovenplaat

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 8,37
  • Jumbo Jumbo
    € 8,97
  • Plus Plus
    € 8,97

Bereiding

  1. Stap 1 Leg alles klaar.
  2. Stap 2 Leg per persoon 2 royale stukjes aluminiumfolie op elkaar om lekken te voorkomen.
  3. Stap 3 Verdeel er de asperges over.
    1. witte asperges 700 g
  4. Stap 4 Overgiet elk pakketje met 1 el olijfolie en 1 el witte wijn.
    1. olijfolie 2 el
    2. droge witte wijn 2 el
  5. Stap 5 Geef naar smaak een draaitje met de pepermolen ( liefst vier seizoenen peper ) en verdeel er wat bieslookbloemetjes ** overheen.
    1. peper
    2. bieslook
  6. Stap 6 Sluit de pakketjes goed en leg ze op de bakplaat in het midden van de oven voorverwarmd op 200 graden boven en onderwarmte voor circa 40 minuten . Dit is uiteraard afhankelijk van de dikte. Prik even in een stengel om de gaarheid te testen en laat eventueel iets langer garen.
  7. Stap 7 Serveer de asperges in de folie als bijgerecht met vlees of vis en aardappelgarnituur naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

** In plaats van de bloemetjes kun je ook gesnipperde bieslook, of knoflookbieslook gebruiken. Deze zijn uit eigen tuin.

Wil je de asperges niet in de folie serveren, overgiet dan wel de asperges met het vocht uit de pakketjes.

De garing is afhankelijk van de dikte van de asperges. Op tijd even checken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 160 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 4 juni 2025

Tip

** In plaats van de bloemetjes kun je ook gesnipperde bieslook, of knoflookbieslook gebruiken. Deze zijn uit eigen tuin.

Wil je de asperges niet in de folie serveren, overgiet dan wel de asperges met het vocht uit de pakketjes.

De garing is afhankelijk van de dikte van de asperges. Op tijd even checken.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Erg gezond

Dit aspergerecept is erg gezond. Het hoofdingrediënt is een flinke portie asperges, die boordevol vitamines, mineralen en vezels zitten. Er wordt olijfolie gebruikt, wat goede, onverzadigde vetten levert. Verse kruiden en een beetje peper geven smaak zonder dat er veel zout of suiker nodig is. De kleine hoeveelheid wijn is vooral voor de smaak en het garen, waardoor het een licht, puur en voedzaam bijgerecht blijft.

Energie 83 kcal
Vetten 1.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.3 g
Koolhydraten 11.6 g
waarvan suikers 5.3 g
Vezels 6 g
Eiwitten 6.3 g
Zout 0 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Witte asperges
Bieslook
Olijfolie
Droge witte wijn
Peper
Totaal € 8,37 € 8,97 € 8,97 € 9,01 € 11,24

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account