A-G-Vtje van de bakplaat

Prijs: € 7,11 Recept / € 3,56 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit kleurrijk ovengerecht bestaat uit een scala aan groente, zoals broccoli, paprika, ui, tomaatjes, wortel en courgette en staat samen met gemarineerde magere kippendijen en aardappel wedges 25 minuten in de oven.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Mes
  • Snijplank
  • Kom

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 7,11
  • Plus Plus
    € 7,15
  • Jumbo Jumbo
    € 7,22

Bereiding

  1. Stap 1 Maak in een grote kom een marinade van citroensap, olijfolie, paprikapoeder, komijn, tijm, rozemarijn, chilipoeder of cayennepeper, knoflook en peper en roer alles door elkaar.
    1. citroensap 0,5 citroen
    2. olijfolie 15 ml
    3. paprikapoeder 1 tl
    4. gemalen komijn 0,5 tl
    5. chilipoeder snufje
    6. knoflook 2 tenen
    7. peper
    8. gedroogde tijm 0,5 tl
    9. gemalen rozemarijn 0,5 tl
  2. Stap 2 Wrijf de kippendijen rondom met de marinade in. Haal ze eruit en zet opzij.
    1. kipdijfilet 300 g
  3. Stap 3 Doe alle overige groente ( behalve de tomaatjes ) in de kom en hussel met schone handen alles goed door elkaar, zodat ook alle groente met een laagje kruidenmarinade bedekt zijn.
    1. winterpeen 75 g
    2. broccoli 100 g
    3. rode ui 1 st
    4. courgette 100 g
    5. rode puntpaprika 1 st
    6. gele paprika 0,5 st
  4. Stap 4 Verdeel alle groente over een met bakpapier belegde bakplaat.
  5. Stap 5 Leg er de aardappelwedges en de tomaatjes tussen.
    1. aardappelpartjes gekruid 200 g
    2. kerstomaat 100 g
  6. Stap 6 Leg de kippendijen boven op de groente.
    1. kipdijfilet 300 g
  7. Stap 7 Zet de bakplaat voor circa 25 minuten in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven met boven en onderwarmte.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dek de laatste 10 minuten van de gaartijd de ovenplaat met aluminiumfolie af om te verkomen dat de broccoli bruin wordt.

Blancheer de peen 2 minuten .

In plaats van wedges kun je ook voorgekookte minikrieltjes gebruiken. Haal die dan ook door de marnade.

De hoeveelheden aan groente of toegevoegde restgroente kunnen naar behoefte worden aangepast .

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 322 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 31 mei 2025

Tip

Dek de laatste 10 minuten van de gaartijd de ovenplaat met aluminiumfolie af om te verkomen dat de broccoli bruin wordt.

Blancheer de peen 2 minuten .

In plaats van wedges kun je ook voorgekookte minikrieltjes gebruiken. Haal die dan ook door de marnade.

De hoeveelheden aan groente of toegevoegde restgroente kunnen naar behoefte worden aangepast .

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Gezonde topper

Dit gerecht is een uitstekende keuze voor een gezonde maaltijd. Het bevat een royale portie van diverse groenten, wat zorgt voor veel vezels, vitaminen en mineralen. De magere kippendijen leveren hoogwaardige eiwitten, terwijl de olijfolie gezonde vetten toevoegt. Het gebruik van verse kruiden en specerijen voor de smaak is een pluspunt, en de bereiding in de oven is een vetarme methode. De voorgekookte aardappelwedges zijn het enige kleine aandachtspunt; afhankelijk van de soort kunnen deze wat meer zout of vet bevatten dan verse aardappelen, maar de totale hoeveelheid is gematigd.

Energie 447 kcal
Vetten 23.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 42.1 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 8.3 g
Eiwitten 21 g
Zout 1.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account