Kruidige Kippendijen uit India in de slowcooker

Prijs: € 4,91 Recept / € 2,46 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kip een half uurtje in een marinade van Griekse yoghurt met limoen en peper. Ui fruiten met een scala aan warme kruiden en een beetje tomatenpuree. Knoflook en gember erbij. Vervolgens alles in de slowcooker. Heerlijk.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    3 uur 30 min
  • Totaal
    3 uur 50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 4,91
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 4,98
  • Plus Plus
    € 5,02

Bereiding

  1. Stap 1 Leg de kipreepjes in een kom en werk er de Griekse yoghurt door. Breng op smaak met peper uit de molen rasp van de limoen en sap naar smaak. Roer door en laat 30 minuten staan.
    1. kipdijfilet 250 g
    2. griekse yoghurt 1,5 el
    3. peper
    4. limoen 1 st
  2. Stap 2 Roer alle specerijen en de basterdsuiker door elkaar.
    1. garam masala 0,5 el
    2. gemalen kurkuma 1 tl
    3. kerriepoeder 1 tl
    4. gemalen cayennepeper
    5. gemalen komijn 0,25 tl
    6. lichte basterdsuiker 1 tl
  3. Stap 3 Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui met alle specerijen, de tomatenpuree en het theelepeltje basterdsuiker even aan.
    1. olijfolie 1 el
    2. ui 1 st
    3. garam masala 0,5 el
    4. gemalen kurkuma 1 tl
    5. kerriepoeder 1 tl
    6. gemalen cayennepeper
    7. gemalen komijn 0,25 tl
    8. tomatenpuree 0,5 tl
    9. lichte basterdsuiker 1 tl
  4. Stap 4 Voeg knoflook en gember toe en fruit even mee.
    1. knoflook 3 teentjes
    2. gember 1 cm
  5. Stap 5 Zet de warmtebron uit en roer de kip met de marinade en de gehalveerde tomaatjes door het geheel.
    1. kipdijfilet 250 g
    2. kerstomaat 10 st
  6. Stap 6 Breng dit alles over in de binnenpan van de slowcooker en stel het apparaat in op 3,5 uur op low.
  7. Stap 7 Serveer het gerecht met volkoren naanbrood of Lassie tovermix met meer vezel (of rijst naar keuze).
  8. Stap 8 Garneer met wat bladpeterselie.
    1. platte peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van kippendijen kun je ook kipfilet gebruiken.

In dit gerecht is geen zout toegevoegd. Wil je zout gebruiken, voeg dan zout toe aan tafel of bij de marinade.

Dit gerecht bevat wat weinig groente. Ik heb er een komkommersalade met rode ui en bosui bij geserveerd. Sperziebonen zijn er ook smakelijk bij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 674 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 21 mei 2025

Tip

In plaats van kippendijen kun je ook kipfilet gebruiken.

In dit gerecht is geen zout toegevoegd. Wil je zout gebruiken, voeg dan zout toe aan tafel of bij de marinade.

Dit gerecht bevat wat weinig groente. Ik heb er een komkommersalade met rode ui en bosui bij geserveerd. Sperziebonen zijn er ook smakelijk bij.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Gezonde potentie

Dit gerecht is een prima bron van eiwitten door de kip en zit boordevol smaak dankzij de vele specerijen, ui, knoflook en gember. Het gebruik van Griekse yoghurt en olijfolie is gunstig, en het is een pluspunt dat er geen zout is toegevoegd. Het gerecht bevat echter weinig groenten en een kleine hoeveelheid suiker. Combineer het met een flinke portie groenten, zoals de tips suggereren, om er een compleet gezonde maaltijd van te maken.

Energie 230 kcal
Vetten 13.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 14.3 g
waarvan suikers 5.1 g
Vezels 4 g
Eiwitten 14.6 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account