Witlof met krieltjes en zalm uit de wok

Prijs: € 8,83 Recept / € 4,42 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De aardappeltjes zijn vooraf in de schil gekookt en worden eerst gebakken in de wok. De in reepjes gesneden witlof gaat erbij en op het laatst de in stukken gesneden zalmfilet. Snel klaar en erg lekker.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Wok

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 8,83
  • Plus Plus
    € 9,55
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 9,64

Bereiding

  1. Stap 1 Snij de krieltjes eventueel door midden dan zijn ze sneller gaar. Kook de krieltjes gaar, spoel ze af met koud water en droog de aardappeltjes.
    1. vastkokende krieltjes 350 g
  2. Stap 2 Verhit de olie in de wok. Bak de sjalot samen met de krieltjes (in schil) hierin snel rondom bruin. Voeg de reepjes witlof eraan toe en bak mee tot beetgaar.
    1. olijfolie 2 el
    2. vastkokende krieltjes 350 g
    3. witlof 350 g
    4. sjalot 1 st
  3. Stap 3 Kruid de stukken zalm. Voeg de zalm bij de witlof en de krieltjes en bak de zalm onder omscheppen mee tot de zalm lichtroze wordt. Niet te lang mee bakken want dan wordt de zalm droog.
    1. zalmfilet 200 g
    2. peper
    3. zout
  4. Stap 4 Kruid de wokschotel met honing, citroensap, peper, zout en een paar druppels worcestersaus. Garneer met wat Italiaanse kruiden (optioneel),
    1. honing 1 el
    2. citroensap
    3. peper
    4. zout
    5. worcestershire saus
    6. italiaanse kruiden
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt ook gewone (vastkokende) aardappelen gebruiken in plaats van krieltjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 203 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 16 mei 2025

Tip

Je kunt ook gewone (vastkokende) aardappelen gebruiken in plaats van krieltjes.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde balans

Dit wokgerecht met witlof, krieltjes en zalm is een gezonde en evenwichtige maaltijd. Het levert een mooie portie groenten, gezonde omega-3 vetzuren uit de zalm, en vezels uit de krieltjes in de schil. De bereiding met olijfolie in de wok is ook een pluspunt. De toevoeging van een beetje honing is het enige kleine aandachtspuntje, maar al met al is dit een voedzame keuze.

Energie 426 kcal
Vetten 13.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.1 g
Koolhydraten 49.4 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 8.5 g
Eiwitten 28.2 g
Zout 0.6 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account