Airfryer Kippenvleugeltjes met Honing-Knoflooksaus

Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Deze knapperige kippenvleugels zijn een ware smaakexplosie! De perfecte combinatie van knapperige, sappige kippenvleugels en een plakkerig-zoete honing-knoflooksaus met precies de juiste hoeveelheid pittigheid van de cayennepeper.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min
Pinterest
Airfryer Kippenvleugeltjes met Honing-Knoflooksaus
Wist je dat kippenvleugeltjes oorspronkelijk werden beschouwd als een bijproduct en vaak werden gebruikt voor bouillon totdat ze populair werden als een smakelijk en pittig gefrituurd gerecht?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  2. Stap 2 Meng in een kleine kom het bakpoeder, zout, zwarte peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper.
  3. Stap 3 Dep de Kippenvleugeltjes droog met keukenpapier en haal ze vervolgens door het kruidenmengsel totdat ze gelijkmatig bedekt zijn. Leg de vleugels in het mandje van de airfryer. Zorg dat ze niet op elkaar liggen.
  4. Stap 4 Bak de vleugels in de airfryer tot ze knapperig en goudbruin zijn, de sappen helder en het vlees niet meer roze is. Ongeveer 20 tot 25 minuten.
  5. Stap 5 Maak ondertussen de honing-knoflooksaus. Meng in een kleine steelpan de honing, sojasaus, knoflook en gember op middelhoog vuur.
  6. Stap 6 Klop in een aparte kleine kom het maïszetmeel en water tot een glad mengsel en voeg dit toe aan de steelpan. Kook tot de saus indikt. Ongeveer 1 tot 2 minuten.
  7. Stap 7 Doe de Kippenvleugeltjes in een grote kom en giet de honing-knoflooksaus erover en hussel door elkaar om ze gelijkmatig te bedekken. Garneer met gesneden bosuitjes. Direct serveren.
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3825 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 3 april 2024

Voedingswaarden

Per portie
3 / 10
Hoge suiker- en zoutinname

Dit gerecht scoort een 3 op 10. Hoewel de bereiding in de airfryer gunstiger is dan frituren omdat er geen extra vet wordt toegevoegd en er gezonde specerijen worden gebruikt, zijn de nadelen aanzienlijk. Kippenvleugels zelf zijn vetrijk, en de saus bevat een zeer grote hoeveelheid suiker door de honing (ongeveer 36 gram per portie) en een hoog zoutgehalte door de sojasaus en het toegevoegde zout (ongeveer 1500 mg per portie). Dit maakt het een calorierijk gerecht met veel suiker en zout, dat slechts zeer beperkt past binnen een gezond voedingspatroon.

Energie 896 kcal
Vetten 55 g
waarvan verzadigde vetzuren 20 g
Koolhydraten 62 g
waarvan suikers 36 g
Vezels 2 g
Eiwitten 40 g
Zout 6.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account