Aspergesoep met rivierkreeftjes

Prijs: € 15,62 Recept / € 3,91 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De soep is gebonden door de asperges te pureren. De aspergekoppen vormen samen met de rivierkreegtjes de vulling. Er is geen room of ander melkproduct gebruikt in deze soep.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 15,62
  • Plus Plus
    € 16,52
  • Jumbo Jumbo
    € 16,67

Bereiding

  1. Stap 1 Schil de asperges en snij de houtige onderkanten eraf. Breng de schillen en de uiteinden in plm. 1 liter water met wat zout en suiker aan de kook. Laat dit plm. 30 minuten of langer zachtjes trekken. Giet af in een vergiet en vang hierbij het vocht op. Druk de schillen en uiteinden nog een beetje uit zodat je zoveel mogelijk vocht opvangt.
    1. witte asperges 750 g
    2. zout
    3. suiker
  2. Stap 2 Snij van de asperges de kop tot plm. 2 tot 3 cm. af. Snij het overige deel van de asperges in plm. 2 cm grote stukjes. Vul het overgebleven aspergevocht aan met de gevogeltefond en eventueel nog wat water tot 750 ml. Kook de aspergestukjes hierin gaar (plm. 20 minuten). Aspergepunten apart houden !
    1. witte asperges 750 g
    2. gevogeltefond 380 ml
    3. water
  3. Stap 3 Pureer de soep met de staafmixer. Voeg nu de aspergepunten hieraan toe en breng de soep nogmaals aan de kook tot de aspergepunten beetgaar zijn. (5 minuten). Maak de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap.
    1. peper
    2. zout
    3. nootmuskaatpoeder
    4. citroensap
  4. Stap 4 Verdeel de rivierkreeftjes over de kommen of borden. Giet de hete soep eroverheen. Garneer de soep met gedroogde basilicumblaadjes .
    1. rivierkreeftjes 100 g
    2. gedroogde basilicum
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik verse basilicum in plaats van gedroogde basilicum.

Gebruik buiten de aspergetijd eens asperges uit een pot in plaats van verse asperges. (ook lekker en snel klaar).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 116 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 mei 2025

Tip

Gebruik verse basilicum in plaats van gedroogde basilicum.

Gebruik buiten de aspergetijd eens asperges uit een pot in plaats van verse asperges. (ook lekker en snel klaar).

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Licht & gezond

Dit aspergesoeprecept is een prima gezonde optie. Het bevat veel asperges, wat zorgt voor flink wat groenten, en de rivierkreeftjes leveren magere eiwitten. Positief is dat de soep zijn binding krijgt door het pureren van de asperges zelf en er geen room aan te pas komt, waardoor het gerecht relatief mager blijft. Een aandachtspunt is de hoeveelheid zout, die afhankelijk is van de gebruikte bouillon en eventuele extra toevoegingen; kies voor een zoutarme bouillon en wees matig met extra zout voor de gezondste versie.

Energie 43 kcal
Vetten 0.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 7.1 g
waarvan suikers 3.4 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 4.6 g
Zout 0.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account