Aardappelsalade zonder mayonaise

Prijs: € 3,68 Recept / € 0,92 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze aardappelsalade (midden foto) is gemaakt zonder mayonaise of melkproducten. De salade is gemaakt van krieltjes. Ik heb de salade gegarneerd met gerookte zalm, tonijn uit blik, artisjokahrten, tomaten, olijven, komkommer en ei. Je kunt de salade naar eigen inzicht garneren. Wij hebben dit gegeten als lunchgerecht met stokbrood.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Schaal
  • Houten lepel

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 3,68
  • Plus Plus
    € 3,97
  • Jumbo Jumbo
    € 4,00

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de gesnipperde sjalotjes glazig.
    1. olijfolie 1 el
    2. sjalot 4 st
  2. Stap 2 Blus af met de bouillon. Laat de sjalotjes zacht worden. Haal de pan van de warmtebron. Roer de azijn, mosterd en honing erdoor. Meng de warme dressing door de aardappelen. Laat minimaal een uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
    1. groentebouillon 150 ml
    2. witte wijnazijn 4 el
    3. milde mosterd 1 el
    4. honing 1 el
    5. vastkokende krieltjes 1.000 g
  3. Stap 3 Meng na die tijd de rest van de olie door de salade. Maak de salade op smaak met witte peper en zout.
    1. olijfolie 3 el
    2. gemalen witte peper
    3. zout
  4. Stap 4 Garneer met gehakte peterselie en bieslook.
    1. platte peterselie
    2. bieslook
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik een houten lepel om de salade door te roeren, dan gaan de aardappelen niet kapot.

Je kunt de salade ook van gewone vastkokende aardappelen maken.

Ook lekker met andere soorten azijn en olie, bijvoorbeeld dragonazijn of sherryazijn of bijvoorbeeld notenolie.

Laat de salade enige uren intrekken. Nog lekkerder een nacht.

Garneer de salade met dat wat je lekker lijkt,

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 513 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 13 mei 2025

Tip

Gebruik een houten lepel om de salade door te roeren, dan gaan de aardappelen niet kapot.

Je kunt de salade ook van gewone vastkokende aardappelen maken.

Ook lekker met andere soorten azijn en olie, bijvoorbeeld dragonazijn of sherryazijn of bijvoorbeeld notenolie.

Laat de salade enige uren intrekken. Nog lekkerder een nacht.

Garneer de salade met dat wat je lekker lijkt,

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Verantwoorde keuze

Deze aardappelsalade is een gezonde keuze omdat hij mayonaise vermijdt en olijfolie gebruikt, rijk aan goede vetten. De combinatie van krieltjes met verse sjalotjes en kruiden maakt het een smaakvol en lichter alternatief voor traditionele recepten. Hoewel er een vleugje honing en bouillon (kies bij voorkeur zoutarm) in zit, biedt het een prima basis die je kunt verrijken met extra groenten of eiwitten.

Energie 483 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 60.6 g
waarvan suikers 10.6 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 6.3 g
Zout 1.3 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account