Hemels heerlijke kippendijen uit de Slowcooker

Prijs: € 4,96 Recept / € 2,48 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zet de kippendijtjes een kwartiertje in een Aziatische marinade. Vervolgens alles in de slowcooker, die al het werk moeiteloos van je gaat overnemen, zodat je 4 uurtjes later kun gaan genieten van een zoetig en licht pittig mals stukje kip.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Kom
  • Snijplank
  • Mes

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 4,96
  • Jumbo Jumbo
    € 4,96
  • Plus Plus
    € 4,98

Bereiding

  1. Stap 1 Maak een marinade van alle ingrediënten met uitzondering van de peterselie.
    1. rode chilipeper 1 st
    2. knoflook 3 tenen
    3. kokos aminos 1 el
    4. lichte basterdsuiker 40 g
    5. water 40 ml
    6. kippenbouillonblokje minder zout 0,25 st
    7. peper 0,5 tl
    8. olijfolie 1 el
  2. Stap 2 Roer de marinade stevig door elkaar en leg er de schoongemaakte kippendijen in.
    1. kipdijfilet 300 g
  3. Stap 3 Werk alles goed door elkaar en laat de kippendijen er een kwartiertje in rusten.
  4. Stap 4 Maak ondertussen je gekozen groente schoon.
  5. Stap 5 Leg de kippendijen met de marinade op de bodem van de binnenpan van de slowcooker.
  6. Stap 6 Zet de slowcooker voor 4 uur op low.
  7. Stap 7 Haal het vocht uit binnenpan en breng over in een steelpannetje. Roer er wat allesbinder door laat even binden tot de juist gewenste dikte en verdeel het over de kip.
    1. allesbinder
  8. Stap 8 Serveer de dijtjes met gehakte bladpeterselie, met rijst en een groente naar keuze. Gebruik de saus over de rijst .
    1. platte peterselie 0,5 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De marineertijd van de kippendijtjes is niet meegerekend.

In plaats van een kleine rode peper kun je ook chilipoeder, cayennepeper of sambal naar smaak toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 3495 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 22 april 2025

Tip

De marineertijd van de kippendijtjes is niet meegerekend.

In plaats van een kleine rode peper kun je ook chilipoeder, cayennepeper of sambal naar smaak toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Suikerrijk

Dit gerecht levert eiwitten uit de kippendijen en gebruikt gezonde smaakmakers zoals rode peper en knoflook. De bereiding in de slowcooker is een vetarme methode. Echter, de hoeveelheid toegevoegde suiker (40 gram basterdsuiker voor 2 personen) is aanzienlijk, wat de gezondheidsscore negatief beïnvloedt. Hoewel het vet van de dijen deels verwijderd wordt, bevatten ze van nature meer vet dan kipfilet. De poging om zout te beperken (bouillonblokje minder zout, optie voor coco amino/zoutarme sojasaus) is positief, maar weegt niet op tegen de hoge suikerwaarde.

Energie 293 kcal
Vetten 14.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.9 g
Koolhydraten 25.9 g
waarvan suikers 22.1 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 14.6 g
Zout 0.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Kipdijfilet
Rode chilipeper
Knoflook
Kokos aminos
Lichte basterdsuiker
Water
Kippenbouillonblokje minder zout
Peper
Olijfolie
Platte peterselie
Allesbinder
Totaal € 4,96 € 4,96 € 4,98 € 5,06 € 5,51

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account