Deze gebonden aspergesoep is gemaakt van asperges uit een pot zonder bindmiddel. De asperges in de bouillon worden gepureerd. De vulling bestaat uit de aspergekoppen. De gerookte zalm komt onderin de soepkom (-of bord) en de hete soep wordt erop geschonken.
Je kunt de soep natuurlijk ook van verse asperges maken.
Schil de asperges en verwijder de houtige onderkant van de asperges. Snij de asperges in schuine hapklare stukken. Zet de aspergekoppen apart als vulling voor de soep. Doe de schillen en de onderkanten van de asperges in een pan met 1 liter kraanwater en 2 kippenbouillontabletten. Breng aan de kook en laat dit 20 tot 25 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon (de schillen etc. kun je weggooien). Hou 1/2 liter van de bouillon apart voor de soep.
Doe de aspergestukken in de bouillon en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Volg verder het recept van de aspergesoep uit een pot.
Je kunt de soep ook met groentebouillon maken. De soep is dan vegetarisch.
Je kunt de soep natuurlijk ook van verse asperges maken.
Schil de asperges en verwijder de houtige onderkant van de asperges. Snij de asperges in schuine hapklare stukken. Zet de aspergekoppen apart als vulling voor de soep. Doe de schillen en de onderkanten van de asperges in een pan met 1 liter kraanwater en 2 kippenbouillontabletten. Breng aan de kook en laat dit 20 tot 25 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon (de schillen etc. kun je weggooien). Hou 1/2 liter van de bouillon apart voor de soep.
Doe de aspergestukken in de bouillon en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Volg verder het recept van de aspergesoep uit een pot.
Je kunt de soep ook met groentebouillon maken. De soep is dan vegetarisch.
Deze soep is een mooie manier om groenten binnen te krijgen en bevat dankzij de zalm nuttige eiwitten en omega-3 vetzuren. Het gerecht scoort echter niet optimaal door het potentieel hoge zoutgehalte van de asperges uit pot, de bouillon en de gerookte zalm. Daarnaast verhoogt de slagroom de hoeveelheid verzadigd vet en calorieën aanzienlijk. Door te kiezen voor verse asperges, zoutarme bouillon en een lichtere roomvariant zou de soep een stuk gezonder zijn.
Energie | 156 kcal |
---|---|
Vetten | 9.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.4 g |
Koolhydraten | 9.5 g |
waarvan suikers | 4.7 g |
Vezels | 2.3 g |
Eiwitten | 8.4 g |
Zout | 0.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept