Aspergesoep met gerookte zalm

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze gebonden aspergesoep is gemaakt van asperges uit een pot zonder bindmiddel. De asperges in de bouillon worden gepureerd. De vulling bestaat uit de aspergekoppen. De gerookte zalm komt onderin de soepkom (-of bord) en de hete soep wordt erop geschonken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Staafmixer
  • 4 soepkommen of diepe borden

Bereiding

  1. Stap 1 Laat de asperges uitlekken in een pan. Snij de koppen van de asperges en hou deze apart.
    1. witte asperges uit pot 530 g
  2. Stap 2 Vul het aspergevocht aan met de kippenbouillon en doe de asperges erbij in de pan (zonder de aspergekoppen). Breng dit aan de kook en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
    1. kippenbouillon 500 ml
  3. Stap 3 Pureer de soep met een staafmixer.
  4. Stap 4 Doe de aspergekoppen in de soep. Maak de soep op smaak met de slagroom, peper en nootmuskaat.
    1. slagroom 100 ml
    2. gemalen witte peper
    3. nootmuskaatpoeder
  5. Stap 5 Verdeel de gerookte zalm over de soepkommen. Giet de hete soep erover. Garneer de soep met gehakte bieslook of peterselie.
    1. gerookte zalmfilet 50 g
    2. bieslook
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de soep natuurlijk ook van verse asperges maken.

Schil de asperges en verwijder de houtige onderkant van de asperges. Snij de asperges in schuine hapklare stukken. Zet de aspergekoppen apart als vulling voor de soep. Doe de schillen en de onderkanten van de asperges in een pan met 1 liter kraanwater en 2 kippenbouillontabletten. Breng aan de kook en laat dit 20 tot 25 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon (de schillen etc. kun je weggooien). Hou 1/2 liter van de bouillon apart voor de soep.
Doe de aspergestukken in de bouillon en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Volg verder het recept van de aspergesoep uit een pot.

Je kunt de soep ook met groentebouillon maken. De soep is dan vegetarisch.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 223 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 april 2025

Tip

Je kunt de soep natuurlijk ook van verse asperges maken.

Schil de asperges en verwijder de houtige onderkant van de asperges. Snij de asperges in schuine hapklare stukken. Zet de aspergekoppen apart als vulling voor de soep. Doe de schillen en de onderkanten van de asperges in een pan met 1 liter kraanwater en 2 kippenbouillontabletten. Breng aan de kook en laat dit 20 tot 25 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon (de schillen etc. kun je weggooien). Hou 1/2 liter van de bouillon apart voor de soep.
Doe de aspergestukken in de bouillon en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Volg verder het recept van de aspergesoep uit een pot.

Je kunt de soep ook met groentebouillon maken. De soep is dan vegetarisch.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Redelijk gezond

Deze soep is een mooie manier om groenten binnen te krijgen en bevat dankzij de zalm nuttige eiwitten en omega-3 vetzuren. Het gerecht scoort echter niet optimaal door het potentieel hoge zoutgehalte van de asperges uit pot, de bouillon en de gerookte zalm. Daarnaast verhoogt de slagroom de hoeveelheid verzadigd vet en calorieën aanzienlijk. Door te kiezen voor verse asperges, zoutarme bouillon en een lichtere roomvariant zou de soep een stuk gezonder zijn.

Energie 156 kcal
Vetten 9.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.4 g
Koolhydraten 9.5 g
waarvan suikers 4.7 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 8.4 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account