Ben je op zoek bent naar een aardappelpuree die romig, smaakvol en perfect is voor een feestmaal? Dan is dit recept precies wat je nodig hebt! Met een combinatie van vastkokende en kruimige aardappelen en een vleugje knoflook valt deze aardappelpuree altijd in de smaak.
Voeg eventueel extra melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Recept geinspireerd door een recept van The New York Times.
Voeg eventueel extra melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Recept geinspireerd door een recept van The New York Times.
Deze aardappelpuree is een echte traktatie, maar scoort lager op de gezondheidsschaal. De basis van aardappelen is prima, maar de toevoeging van een flinke hoeveelheid roomboter, volle melk én roomkaas maakt het gerecht erg rijk aan verzadigd vet. Ook de hoeveelheid zout is aan de hoge kant. Hierdoor is het een heerlijk romige puree voor een speciale gelegenheid, maar minder geschikt als een gerecht voor elke dag. Je kunt het gezonder maken door de hoeveelheid boter en roomkaas te verminderen en halfvolle melk te gebruiken.
Energie | 256 kcal |
---|---|
Vetten | 11.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.9 g |
Koolhydraten | 34.3 g |
waarvan suikers | 3.1 g |
Vezels | 3.9 g |
Eiwitten | 5.4 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept