Ontdek de heerlijke smaak van vegan bacon met dit gemakkelijke recept! Tempeh, een voedingsrijke vleesvervanger, wordt gemarineerd in een simpele marinade en vervolgens in de pan gebakken tot die perfect knapperig is.
Gebruik een scherp koksmes om de tempeh in zo dun mogelijke plakjes te snijden. Hoe dunner de plakjes, hoe knapperiger het eindresultaat zal zijn.
Marineer de tempeh minimaal 1 uur om de smaken goed te laten intrekken. Een langere marinade van 8 uur geeft een rijkere smaak.
Bak de tempeh in porties. Gebruik een siliconen kwast om de marinade tijdens het bakken aan te brengen.
Gebruik een scherp koksmes om de tempeh in zo dun mogelijke plakjes te snijden. Hoe dunner de plakjes, hoe knapperiger het eindresultaat zal zijn.
Marineer de tempeh minimaal 1 uur om de smaken goed te laten intrekken. Een langere marinade van 8 uur geeft een rijkere smaak.
Bak de tempeh in porties. Gebruik een siliconen kwast om de marinade tijdens het bakken aan te brengen.
Dit recept krijgt een voldoende score dankzij de basis van tempeh, een voedzame en eiwitrijke vleesvervanger. Tempeh is een goede bron van vezels en probiotica. De score wordt echter naar beneden gehaald door de marinade en de bereidingswijze. De combinatie van een ruime hoeveelheid sojasaus en extra zout maakt het gerecht erg zout, wat ongunstig is voor de bloeddruk. Daarnaast wordt er relatief veel olie gebruikt om te bakken en bevat de marinade ahornsiroop, wat neerkomt op toegevoegde suikers. Hoewel het een beter alternatief is voor traditionele bacon, is het door het hoge zout- en vetgehalte meer een traktatie dan een dagelijks gezond gerecht.
Energie | 211 kcal |
---|---|
Vetten | 11 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 14 g |
waarvan suikers | 5 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 14 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept