Geniet van een snelle en gemakkelijke Chinese kipkerrie die perfect is voor het hele gezin. Het gerecht kan geserveerd worden met luchtige rijst.
Dit recept voor kipkerrie krijgt een mooie score dankzij de magere eiwitbron (kipfilet) en het gebruik van veel kruiden die smaak geven zonder extra zout of vet. De basis is gezond met ui, knoflook en een bescheiden hoeveelheid olie. Een punt van aandacht is de hoeveelheid groenten; een handje doperwten is een goed begin, maar het gerecht zou aanzienlijk gezonder worden met de toevoeging van meer groenten zoals paprika, broccoli of wortel. Let ook op het zoutgehalte in de kippenbouillon; kies bij voorkeur voor een zoutarme variant. Door het te serveren met zilvervliesrijst in plaats van witte rijst, voeg je extra vezels en voedingsstoffen toe aan de maaltijd.
Energie | 264 kcal |
---|---|
Vetten | 8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 7 g |
waarvan suikers | 3 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 40 g |
Zout | 0.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept