Straciatella à la Romana

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een eenoudige, maar heerlijke en snelle soep als voorgerecht bij een Italiaans dinertje. Wat de titel betreft: Gewoon soep met ei, maar laten we eerlijk wezen dat klinkt toch héél anders dan Straciatella à la Romana?

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Verwarm de olie in een soeppan en voeg de sjalot snippers toe. Fruit deze enkele minuten zachtjes.
    1. olijfolie 1,5 el
    2. banaansjalot 2 st
  2. Stap 2 Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit even mee.
    1. knoflook 2 teentjes
  3. Stap 3 Dan mag de tomaat erbij en ook deze wordt even meegebakken.
    1. tomaat 1 st
  4. Stap 4 Los de bouillonblokjes in heet water op en voeg toe aan de pan en breng aan de kook.
    1. kippenbouillonblokje minder zout 2 st
    2. water 1.000 ml
  5. Stap 5 Zet vervolgens de warmtebron uit en roer beetje bij beetje het ei door de soep, zodat gekookte eisliertjes ontstaan. Proef en voeg peper en eventueel zout toe.
    1. ei 1 st
    2. peper
    3. zout
  6. Stap 6 Serveer in voorverwarmde kommen of borden en garneer met peterselie en grana padano.
    1. peterselie 2 el
    2. grana padano 35 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Nog lekkerder om, als je meer tijd hebt zelf kippenbouillon te maken.

Liever vegetarisch kies dan voor groentebouillon blokken.

Lekker als lunch met stokbrood.

Je kunt de soep op het ei na voorbereiden. Vervolgens aan de kook brengen en het ei toevoegen. Ideaal als je gasten hebt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
350 recepten
  • Donateur
  • 198 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 20 maart 2025

Tip

Nog lekkerder om, als je meer tijd hebt zelf kippenbouillon te maken.

Liever vegetarisch kies dan voor groentebouillon blokken.

Lekker als lunch met stokbrood.

Je kunt de soep op het ei na voorbereiden. Vervolgens aan de kook brengen en het ei toevoegen. Ideaal als je gasten hebt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 130 kcal
Vetten 9.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 6.4 g
waarvan suikers 2.3 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 5.5 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
21 maart 2025 om 10:04
Genoten van deze overheerlijke soep bij mijn zus afgelopen donderdag.
21 maart 2025 om 11:04
Hoi Monica, fijn dat jullie genoten hebben. Dankjewel.Groetjes Lidy.