De hardgekookte eieren gaan nog warm in een pittig gekruide saus van kokosmelk, rode peper en Aziatische kruiden. Voor het opdienen worden de eieren gehalveerd. Lekker als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd.
Lekker bij een Aziatische maaltijd, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht met rijst en sperziebonen.
Lekker bij een Aziatische maaltijd, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht met rijst en sperziebonen.
Dit gerecht is een prima basis dankzij de eiwitten uit de eieren en de vitamines uit de ui, rode peper en specerijen. De kokosmelk maakt de saus echter rijk aan verzadigd vet, wat bij overmatige consumptie minder gunstig is voor hart- en bloedvaten. Hierdoor is het een gerecht om met mate van te genieten, idealiter geserveerd met een ruime portie groenten en volkoren rijst om de maaltijd compleet en gebalanceerd te maken. Let ook op de hoeveelheid zout die je naar smaak toevoegt.
Energie | 229 kcal |
---|---|
Vetten | 19.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14.7 g |
Koolhydraten | 7.8 g |
waarvan suikers | 3.5 g |
Vezels | 3.1 g |
Eiwitten | 7.7 g |
Zout | 0.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept