Gepaneerde karbonade uit de koekenpan

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Karbonade eten we eigenlijk bijna nooit omdat we karbonade vaak droog vinden welk recept ik ook probeer. Ik kwam op het idee de karbonade te paneren net als een schnitzel. Eindelijk een lekkere sappige karbonade gegeten. Zo ga ik het vaker doen.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Keukenpapier
  • Grote koekenpan
  • Borden voor de maïzena, losgeklopte ei en paneermeel

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een grote koekenpan.
    1. zonnebloemolie
  2. Stap 2 Was de karbonades en dep ze droog met keukenpapier (i.v.m. eventuele botsplinters). Kruid de karbonades met peper, zout en paprikapoeder. Wrijf de karbonades eerst helemaal in met maïzena. Haal de karbonades dan door het losgeklopte ei en bedek ze daarna helemaal met het paneermeel
    1. ribkarbonade 2 st
    2. peper
    3. zout
    4. paprikapoeder
    5. maïzena
    6. ei 1 st
    7. paneermeel
  3. Stap 3 Bak de karbonades in plm. 10 minuten lichtbruin. Regelmatig keren. De tijd is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de karbonades. De hoeveelheid maïzena, paneermeel en olie is moeilijk te noemen omdat het ligt aan de grootte van het vlees en de koekenpan die je gebruikt.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van maïzena gebruik je bloem.

Zorg dat de hele koekenpan bedekt is met olie. Op die manier kun je de karbonades mooi gelijkmatig bruinen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 117 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 maart 2025

Tip

In plaats van maïzena gebruik je bloem.

Zorg dat de hele koekenpan bedekt is met olie. Op die manier kun je de karbonades mooi gelijkmatig bruinen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 371 kcal
Vetten 17.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 15.5 g
waarvan suikers 1.2 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 36.1 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account