Complete Slowcooker maaltijd met kip, rijst, groente, kruiden en specerijen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Verrukkelijke kip ingewreven met specerijen en kruiden worden even aangebakken en vervolgens op de rijst, groente en bouillon in de binnenpan van de slowcooker gelegd. Dat is alles en het apparaat maakt het af.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. VOOR DE SPECERIJEN MARINADE

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Pan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Roer een specerijenmarinade van knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, gedroogde tijm, gedroogde peterselie, gedroogde oregano, peper en eventueel zout.
    1. knoflookpoeder 1 tl
    2. uienpoeder 1 tl
    3. paprikapoeder 1 tl
    4. gedroogde tijm 0,5 tl
    5. gedroogde oregano 0,5 tl
    6. gedroogde peterselie 0,5 tl
    7. peper
    8. zout
  2. Stap 2 Roer dit mengsel goed door elkaar en wrijf er de kippendijen aan beide kanten mee in.
    1. kipdijfilet 4 st
  3. Stap 3 Verhit olie in een pan en bak de kippendijen op middelhoog vuur 2 à 3 minuten per kant.
    1. olijfolie
  4. Stap 4 Leg de rijst in de binnenpan van de slowcooker.
    1. rijst 400 g
  5. Stap 5 Leg er de diepvries groentemix bovenop.
    1. groentemix 400 g
  6. Stap 6 Voeg soja en bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
    1. sojasaus minder zout 1 el
    2. water 480 ml
    3. kippenbouillonblokje minder zout 2 st
  7. Stap 7 Leg er de kippendijen op.
  8. Stap 8 Fruit de ui in het overgebleven vet van de kip enkele minuten. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 3 teentjes
  9. Stap 9 Voeg dit aan de slowcooker toe.
  10. Stap 10 Leg er het deksel op en stel het apparaat in op 4 uur high.
  11. Stap 11 Werk na 3 uur de rijst tussen de kip losjes om.
  12. Stap 12 Zet de binnenpan gewoon op tafel. Serveer met wat extra salade voor meer groente.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Deze maaltijd bevat wat weinig groente. Serveer eventueel met een eenvoudige salade of komkommer garnituur voor erbij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 642 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 12 maart 2025

Tip

Deze maaltijd bevat wat weinig groente. Serveer eventueel met een eenvoudige salade of komkommer garnituur voor erbij.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Goede basis

Dit eenpansgerecht krijgt een score van 6 omdat het een redelijk uitgebalanceerde basis vormt met kip voor de eiwitten, rijst voor de koolhydraten en een portie groenten. Een pluspunt is de keuze voor bouillon en sojasaus met minder zout, wat helpt de zoutinname te beperken. Het belangrijkste minpunt is echter de hoeveelheid groenten; met 100 gram per persoon is dit aanzienlijk minder dan de aanbevolen 250 gram per dag. Verder is kippendij wat vetter dan kipfilet en levert het gerecht, afhankelijk van de rijstkeuze, mogelijk minder vezels op als er voor witte rijst wordt gekozen. Het is een prima maaltijd, die met de toevoeging van extra groente – zoals de tip al suggereert – eenvoudig een stuk gezonder gemaakt kan worden.

Energie 663 kcal
Vetten 16.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.2 g
Koolhydraten 101 g
waarvan suikers 1.8 g
Vezels 6.4 g
Eiwitten 25.9 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account