Komkommersalade met mosterd, honing en dragon

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Mini komkommers in dunne plakjes met een dressing van dragonazijn, zonnebloemolie, mosterd, honing en gedroogde dragon.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Rasp
  • Vergiet
  • Schaal

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de komkommerplakjes in een vergiet. Strooi er wat zout over en laat de komkommers een half uurtje uitlekken.
    1. snackkomkommer 5 st
    2. zout
  2. Stap 2 Maak de dressing door de olie, azijn, mosterd, honing, peper, zout en dragon door elkaar te mengen.
    1. zonnebloemolie 3 el
    2. dragonazijn 1 el
    3. mosterd 1 koffielepel
    4. honing 1 el
    5. peper
    6. zout
    7. gedroogde dragon 2 tl
  3. Stap 3 Meng de uitgelekte komkommer door de dressing en laat de komkommer minimaal een half uur intrekken.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van dragon is gedroogde dille door de komkommer ook erg lekker

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 530 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 maart 2025

Tip

In plaats van dragon is gedroogde dille door de komkommer ook erg lekker

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Verfrissend, maar zoet

Deze komkommersalade is een verfrissend bijgerecht met groente als basis, wat een pluspunt is. De dressing met drie eetlepels zonnebloemolie en een eetlepel honing maakt het gerecht echter relatief calorierijk en suikerrijk voor een salade. De hoeveelheid toegevoegde suiker en het type en de hoeveelheid vet in de dressing zorgen voor een lagere score. Met minder olie, een gezondere oliesoort zoals olijfolie en het weglaten van de honing zou dit gerecht een stuk gezonder zijn.

Energie 244 kcal
Vetten 21.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.2 g
Koolhydraten 14.7 g
waarvan suikers 11 g
Vezels 1 g
Eiwitten 1.3 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account