Pestobroodjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze eenvoudige pestobroodjes zijn een heerlijke aanvulling bij elke maaltijd. Ze zijn heerlijk zacht van binnen met een krokant korstje. Afgemaakt met een beetje pesto en olijfolie. Perfect als bijgerecht bij soep- en pastagerechten.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    16 min
  • Totaal
    21 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Huishoudfolie
  • Oven
  • Keukenweegschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een grote kom het water, gist en suiker. Klop om de gist op te lossen en laat 5 minuten staan tot de gist begint te activeren.
    1. water 250 ml
    2. droge gist 2,25 tl
    3. kristalsuiker 1 tl
  2. Stap 2 Voeg de helft van de bloem toe. Gebruik een stevige houten lepel om alles te mengen. Schraap de zijkanten van de kom schoon, dek af met huishoudfolie en plaats in de koelkast.
    1. bloem 170 g
  3. Stap 3 Voor het beste resultaat laat je het deeg minimaal een nacht in de koelkast, maar nog beter is 24 uur.
  4. Stap 4 Enkele uren voordat je de broodjes wilt serveren haal je het deeg uit de koelkast. Laat het ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  5. Stap 5 Voeg het fijne zeezout en de resterende bloem toe aan het deeg. Kneed het deeg vervolgens tot het glad is: 8-9 minuten met de hand of 5 minuten in een standmixer met deeghaak.
    1. zeezout 1,25 tl
    2. bloem 170 g
  6. Stap 6 Het deeg zal een beetje plakkerig zijn. Voeg indien nodig een beetje extra bloem toe.
  7. Stap 7 Plaats het deeg in een ingevette kom, dek af met een theedoek en laat 20 minuten rusten.
  8. Stap 8 Verdeel het deeg in 9 gelijke delen. Gebruik een keukenweegschaal.
  9. Stap 9 Verwarm de oven voor op 220°C. Vorm de deegballen tot gladde ronde broodjes.
  10. Stap 10 Plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, ongeveer 1,5 cm uit elkaar. Dek af met een theedoek en laat 45 minuten rijzen op een warme plek totdat ze elkaar raken.
  11. Stap 11 Breek een ei in een kom en klop met een snufje grof zeezout. Meng de olijfolie en pesto tot een gladde pasta.
    1. ei 1 st
    2. zout
    3. extra vierge olijfolie 2 el
    4. groene pesto 2 el
  12. Stap 12 Gebruik een keukenkwast om de broodjes voorzichtig te bestrijken met het geklopte ei. Bestrooi lichtjes met grof zout.
    1. zeezout 0,5 tl
  13. Stap 13 Plaats de broodjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak 16-20 minuten of tot ze donker goudbruin zijn aan de bovenkant.
  14. Stap 14 Elke oven is anders dus begin na 15 minuten te controleren. Je kunt de bakplaat halverwege de baktijd draaien voor gelijkmatige opwarming.
  15. Stap 15 Haal de broodjes uit de oven. Bestrijk royaal met pestoolie. Direct serveren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Probeer verschillende soorten pesto als variatie, zoals basilicumpesto of notenpesto.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 140 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 maart 2025

Tip

Probeer verschillende soorten pesto als variatie, zoals basilicumpesto of notenpesto.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 405 kcal
Vetten 13.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.9 g
Koolhydraten 58.4 g
waarvan suikers 1.4 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 11.9 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account