Kip Kerrie

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit kip kerrie maaltje is geheel anders dan mijn eerder geplaatst gerecht: "Romige kip kerrie" op basis van kokosmelk. Deze is met demi crème fraîche en een smakelijke variant. Kerrie is en blijft toch de hoofdnoot voeren.

  • Voorbereiding
    7 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    22 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Pan
  • Hapjespan
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Dep de reepjes kip goed droog.
    1. kipfilet 250 g
  2. Stap 2 Bestrooi de reepjes met peper uit de molen, kerrie naar smaak, een snufje zout en de bloem.
    1. peper
    2. kerriepoeder 1,5 tl
    3. zout
    4. bloem 1 el
  3. Stap 3 Hussel alles goed door elkaar, zodat de reepjes kip een laagje bloem bevatten.
  4. Stap 4 Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de reepjes mooi bruin. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
    1. olie 1 el
  5. Stap 5 Fruit de reepjes ui in het aanhangend vet (voeg eventueel een beetje olie toe) enkele minuten.
    1. rode ui 1 st
  6. Stap 6 Voeg de (2 soorten) paprika toe en bak enkele minuten mee.
    1. paprika 1 st
  7. Stap 7 Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
    1. pandanrijst 120 g
  8. Stap 8 Voeg de kip weer toe aan de pan. Roer de demi crème fraîche met het beetje water los en voeg toe. Verkruimel er de bouillon boven en roer door.
    1. demi crème fraîche 125 g
    2. kippenbouillonblokje minder zout 0,33 st
    3. water 25 ml
  9. Stap 9 Breng aan de kook en laat circa 7 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Stap 10 Voeg de erwtjes de laatste 3 minuten van de prutteltijd toe.
    1. tuinerwten 125 g
  11. Stap 11 Serveer de inhoud van de pan op de rijst.
  12. Stap 12 Bestrooi eventueel met wat gesnipperde peterselie of schuine stukjes bosui.
    1. peterselie
    2. bosui
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als je van pittig houdt kun je aan tafel wat sambal toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 481 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 18 februari 2025

Tip

Als je van pittig houdt kun je aan tafel wat sambal toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Goede basis

Dit kip-kerrie recept is een prima basis voor een doordeweekse maaltijd. Het bevat magere eiwitten uit de kipfilet en een redelijke portie groenten dankzij de paprika en tuinerwten. Het gebruik van demi crème fraîche maakt de saus lichter dan een variant met volle room of crème fraîche, maar het levert nog steeds wat verzadigd vet op. Voor een nog gezondere maaltijd zou je de witte rijst kunnen vervangen door zilvervliesrijst voor extra vezels en eventueel de hoeveelheid groenten kunnen verhogen om dichter bij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen.

Energie 594 kcal
Vetten 15.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.8 g
Koolhydraten 70.8 g
waarvan suikers 8.3 g
Vezels 8 g
Eiwitten 39.6 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account