Dit kip kerrie maaltje is geheel anders dan mijn eerder geplaatst gerecht: "Romige kip kerrie" op basis van kokosmelk. Deze is met demi crème fraîche en een smakelijke variant. Kerrie is en blijft toch de hoofdnoot voeren.
Als je van pittig houdt kun je aan tafel wat sambal toevoegen.
Als je van pittig houdt kun je aan tafel wat sambal toevoegen.
Dit kip-kerrie recept is een prima basis voor een doordeweekse maaltijd. Het bevat magere eiwitten uit de kipfilet en een redelijke portie groenten dankzij de paprika en tuinerwten. Het gebruik van demi crème fraîche maakt de saus lichter dan een variant met volle room of crème fraîche, maar het levert nog steeds wat verzadigd vet op. Voor een nog gezondere maaltijd zou je de witte rijst kunnen vervangen door zilvervliesrijst voor extra vezels en eventueel de hoeveelheid groenten kunnen verhogen om dichter bij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen.
Energie | 594 kcal |
---|---|
Vetten | 15.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.8 g |
Koolhydraten | 70.8 g |
waarvan suikers | 8.3 g |
Vezels | 8 g |
Eiwitten | 39.6 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept