Gewokte kip met gekleurde rijst

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gewokte kip met prei, paprika en winterpeen. Daarbij cherrytomaatjes uit blik met Sweet chilisaus. Rijst met erwtjes en mais. Lekker en gemakkelijk.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok
  • Mes
  • Pan
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alle groente schoongemaakt klaar.
  2. Stap 2 Verhit de olie en bak de kip mooi bruin.
    1. olie
    2. kipfilet 200 g
  3. Stap 3 Voeg royaal kipkruiden naar smaak toe.
    1. kipkruiden
  4. Stap 4 Voeg alle groente (wortel, prei en paprika ) toe en bak even mee.
    1. winterpeen 100 g
    2. prei 100 g
    3. paprika 1 st
  5. Stap 5 Voeg vervolgens de cherrytomaatjes met een klein scheutje water toe.
    1. kerstomaat 1 blik
    2. water
  6. Stap 6 Verkruimel er het stukje kippenbouillon boven uit en breng op smaak met een flinke kneep Sweet Chilisaus.
    1. kippenbouillonblokje minder zout 0,5 st
    2. zoete chilisaus
  7. Stap 7 Laat vervolgens circa 25 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Stap 8 Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en voeg de laatste minuut de erwtjes en de mais toe. Giet af en laat de rijst 10 minuten met het deksel op de pan staan.
    1. rijst 120 g
    2. tuinerwten 40 g
    3. maïs 80 g
  9. Stap 9 Serveer de kipschotel op of naast de rijst.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Zet de chilisaus op tafel erbij voor de liefhebber.

Ook lekker op pasta.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 178 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 februari 2025

Tip

Zet de chilisaus op tafel erbij voor de liefhebber.

Ook lekker op pasta.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 493 kcal
Vetten 4.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.9 g
Koolhydraten 77.7 g
waarvan suikers 15.7 g
Vezels 7.2 g
Eiwitten 31.7 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account