Snel gemaakt en "verdraaid" lekker. Heerlijk met geurige rijst en sperzieboontjes of broccoli.
Ook erg lekker met mie i.p.v rijst.
Prima op voorhand te maken.
Ook erg lekker met mie i.p.v rijst.
Prima op voorhand te maken.
Dit recept scoort een 6 omdat het een mix is van gezonde en minder gezonde elementen. De basis van de saus met tomatenpuree en veel smaakvolle specerijen zoals gember, knoflook en komijn is erg positief en levert antioxidanten. Echter, het gebruik van half-om-half gehakt maakt de gehaktballetjes relatief vet en rijk aan verzadigd vet, net als de toevoeging van kokosmelk. Magere rundergehakt zou een gezondere keuze zijn. Het gerecht zelf bevat geen groenten, hoewel de serveersuggestie met broccoli of sperziebonen essentieel is om er een volwaardige maaltijd van te maken. Met magerder gehakt en de toevoeging van groenten in de saus zelf zou het gerecht een hogere score krijgen.
Energie | 716 kcal |
---|---|
Vetten | 35 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 18.8 g |
Koolhydraten | 73.4 g |
waarvan suikers | 6.7 g |
Vezels | 6.8 g |
Eiwitten | 28 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept