Dit is een zoet en hartig pulled pork recept dat verscheidene technieken combineert voor de beste smaak. De slowcooker zorgt ervoor dat het vlees zo mals wordt dat het uit elkaar valt.
In het oorspronkelijke recept wordt pulled pork traditioneel gemaakt met procureur, oftewel varkensnek zonder been. In ons recept gebruiken we echter schouderkarbonade. En nog een andere tip: In plaats van root beer kun je ook cola gebruiken.
In het oorspronkelijke recept wordt pulled pork traditioneel gemaakt met procureur, oftewel varkensnek zonder been. In ons recept gebruiken we echter schouderkarbonade. En nog een andere tip: In plaats van root beer kun je ook cola gebruiken.
Dit recept voor pulled pork is rijk aan smaak, maar scoort lager op gezondheid vanwege de aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers (uit basterdsuiker, root beer en barbecuesaus), het vetgehalte van schouderkarbonade en het natriumgehalte door verschillende zouten en sauzen. Geserveerd op witte hamburgerbroodjes draagt het ook bij aan de inname van geraffineerde koolhydraten, waardoor het een gerecht is om met mate van te genieten.
Energie | 485 kcal |
---|---|
Vetten | 19 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6 g |
Koolhydraten | 46 g |
waarvan suikers | 21 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 29 g |
Zout | 2.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept