Zoete en Hartige Pulled Pork uit de Slowcooker

5 (1 beoordeling)

Dit is een zoet en hartig pulled pork recept dat verscheidene technieken combineert voor de beste smaak. De slowcooker zorgt ervoor dat het vlees zo mals wordt dat het uit elkaar valt.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    6 uur 15 min
  • Totaal
    6 uur 35 min
Zoete en hartige pulled pork uit de slowcooker
Wist je dat "Zoete en hartige pulled pork uit de slowcooker" een favoriet gerecht is geworden op barbecuefeestjes over de hele wereld?

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Bereiding

  1. Stap 1 Plaats de schouderkarbonade in een grote plastic zak, giet 250 ml root beer over het vlees en pers alle lucht uit de zak. Sluit de zak en zet deze 6 uur tot een nacht in de koelkast.
  2. Stap 2 De volgende dag meng je in een kom 2,5 eetlepel basterdsuiker, het zout, peper, paprikapoeder, mosterdzaad, uienpoeder, knoflookzout, selderijzout, kaneel, gember en nootmuskaat.
  3. Stap 3 Haal het vlees uit de marinade en laat uitlekken. Wrijf het vlees helemaal in met het kruidenmengsel, wikkel het in plasticfolie en zet het 30 minuten tot 2 uur in de koelkast.
  4. Stap 4 Meng de balsamicoazijn, het restant root beer, de whisky en 50 gram basterdsuiker in een kom en roer tot de suiker is opgelost.
  5. Stap 5 Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en braad het vlees aan beide kanten tot het een bruine korst krijgt, ongeveer 3 minuten per kant. Plaats het vlees in een slowcooker. Giet het balsamicoazijn root beer mengsel over het vlees en zet de slowcooker op hoog en laat het 6 tot 8 uur koken.
  6. Stap 6 Haal het vlees uit de slowcooker en trek het uit elkaar met twee vorken. en laat ongeveer 250 ml van het kookvocht in de slowcooker achter. Doe het uit elkaar getrokken vlees terug in de slowcooker, meng de barbecuesaus erdoor en laat op een lage stand staan tot het klaar is om te serveren.
  7. Stap 7 Serveer het vlees op de hambugerbroodjes.

Tip

In het oorspronkelijke recept wordt pulled pork traditioneel gemaakt met procureur, oftewel varkensnek zonder been. In ons recept gebruiken we echter schouderkarbonade. En nog een andere tip: In plaats van root beer kun je ook cola gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 524 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 19 maart 2024

Tip

In het oorspronkelijke recept wordt pulled pork traditioneel gemaakt met procureur, oftewel varkensnek zonder been. In ons recept gebruiken we echter schouderkarbonade. En nog een andere tip: In plaats van root beer kun je ook cola gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 485 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 46 g
waarvan suikers 21 g
Vezels 2 g
Eiwitten 29 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account