Jalapeño dip

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze romige jalapeño salsa is eenvoudig te maken en 100% verslavend. De salsa is perfect om te dippen met tortillachips of om over andere gerechten te drizzelen. Je kunt de pittigheid naar eigen smaak aanpassen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Grote steelpan
  • Blender
  • Tang

Bereiding

  1. Stap 1 Plaats de jalapeño's en 11 tenen knoflook in een grote steelpan. Voeg water toe zodat de jalapeño's volledig ondergedompeld zijn.
    1. groene jalapeño peper 500 g
    2. knoflook 11 teentjes
  2. Stap 2 Breng het water aan de kook op hoog vuur en laat het dan zachtjes sudderen op middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten totdat de jalapeño's en knoflooktenen volledig zacht zijn.
  3. Stap 3 Bewaar een kopje (~250 ml) van het kookwater en giet de rest af.
  4. Stap 4 Gebruik een tang om de jalapeño's over te brengen naar een snijplank. Snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten met een lepel (tenzij je een pittigere dip wilt).
  5. Stap 5 Knijp de gekookte knoflooktenen uit hun schil en pel de resterende rauwe knoflookteen.
    1. knoflook 1 teen
  6. Stap 6 Plaats de gehalveerde jalapeño's, gekookte en rauwe knoflook, olie, limoensap (indien gebruikt), 1 theelepel zeezout, en een kwart van het bewaarde kookwater in een blender.
    1. avocado olie 60 ml
    2. limoensap 1,5 el
    3. zeezout 1 tl
  7. Stap 7 Pureer 2 tot 3 minuten tot de saus volledig glad is. Voeg extra kookwater toe voor een dunnere saus.
  8. Stap 8 Proef en breng op smaak met extra zout en/of limoensap indien gewenst.
    1. zeezout
    2. limoensap
  9. Stap 9 Direct serveren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik handschoenen bij het werken met jalapeño's om huidirritatie te voorkomen.

Gebruik een kleine lepel om de zaadlijsten en zaden uit de jalapeño's te verwijderen.

Bewaar het kookwater van de jalapeño's om de saus te verdunnen en extra smaak toe te voegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 159 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 6 februari 2025

Tip

Gebruik handschoenen bij het werken met jalapeño's om huidirritatie te voorkomen.

Gebruik een kleine lepel om de zaadlijsten en zaden uit de jalapeño's te verwijderen.

Bewaar het kookwater van de jalapeño's om de saus te verdunnen en extra smaak toe te voegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 80 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 4.5 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 1.4 g
Eiwitten 0.7 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account