Deze romige jalapeño salsa is eenvoudig te maken en 100% verslavend. De salsa is perfect om te dippen met tortillachips of om over andere gerechten te drizzelen. Je kunt de pittigheid naar eigen smaak aanpassen.
Gebruik handschoenen bij het werken met jalapeño's om huidirritatie te voorkomen.
Gebruik een kleine lepel om de zaadlijsten en zaden uit de jalapeño's te verwijderen.
Bewaar het kookwater van de jalapeño's om de saus te verdunnen en extra smaak toe te voegen.
Gebruik handschoenen bij het werken met jalapeño's om huidirritatie te voorkomen.
Gebruik een kleine lepel om de zaadlijsten en zaden uit de jalapeño's te verwijderen.
Bewaar het kookwater van de jalapeño's om de saus te verdunnen en extra smaak toe te voegen.
Deze dip scoort goed omdat hij volledig bestaat uit verse, pure ingrediënten zoals jalapeño pepers en een royale hoeveelheid knoflook. De toevoeging van avocado-olie zorgt voor gezonde onverzadigde vetten. Ondanks dat de dip door de olie en het zout vrij calorierijk is, is het een aanzienlijk gezonder alternatief voor de meeste kant-en-klare sauzen die vaak vol zitten met verzadigd vet, suikers en onnodige toevoegingen. Gebruik het als een smaakvolle toevoeging aan gerechten of dip met groenten voor de meest voedzame optie.
Energie | 80 kcal |
---|---|
Vetten | 7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.8 g |
Koolhydraten | 4.5 g |
waarvan suikers | 2 g |
Vezels | 1.4 g |
Eiwitten | 0.7 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept