Perzik Gazpacho

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze perzikgazpacho biedt een heerlijke mix van zoete en hartige smaken en is in slechts 10 minuten klaar. Het is een verfrissend en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de warme zomerdagen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van gazpacho en verse perziken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Blender
  • Zeef fijn

Bereiding

  1. Stap 1 Doe alle ingrediënten in een blender en pureer tot een glad geheel.
    1. perzik 450 g
    2. roma tomaten 450 g
    3. volkorenbrood 1 sneetje
    4. komkommer 175 g
    5. rode ui 0,5 st
    6. basilicum 10 blaadjes
    7. olijfolie 3 el
    8. sherry-azijn 2,5 tl
    9. zeezout 1 tl
    10. peper
    11. knoflook 2 teentjes
  2. Stap 2 Proef en breng indien nodig op smaak met extra zout, peper, sherryazijn en/of basilicum.
  3. Stap 3 Zeef het mengsel door een grote fijne zeef als je een zijdezachte textuur wilt.
  4. Stap 4 Koel in een afgesloten verpakking ten minste 3 tot 4 uur, of totdat het volledig afgekoeld is.
  5. Stap 5 Serveer koud, gegarneerd met je toppings naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voeg een beetje slagroom toe aan de gazpacho om het extra romig te maken.

Voeg een snufje chilivlokken toe voor extra pit.

Gebruik glutenvrij brood om dit recept glutenvrij te maken.

De gazpacho is van nature veganistisch.

Als de gazpacho te dik lijkt kun je een paar extra eetlepels water toevoegen om het dunner te maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 60 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 4 februari 2025

Tip

Voeg een beetje slagroom toe aan de gazpacho om het extra romig te maken.

Voeg een snufje chilivlokken toe voor extra pit.

Gebruik glutenvrij brood om dit recept glutenvrij te maken.

De gazpacho is van nature veganistisch.

Als de gazpacho te dik lijkt kun je een paar extra eetlepels water toevoegen om het dunner te maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 264 kcal
Vetten 17.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.5 g
Koolhydraten 24.3 g
waarvan suikers 13.4 g
Vezels 3.5 g
Eiwitten 5 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account