Deze perzikgazpacho biedt een heerlijke mix van zoete en hartige smaken en is in slechts 10 minuten klaar. Het is een verfrissend en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de warme zomerdagen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van gazpacho en verse perziken.
Voeg een beetje slagroom toe aan de gazpacho om het extra romig te maken.
Voeg een snufje chilivlokken toe voor extra pit.
Gebruik glutenvrij brood om dit recept glutenvrij te maken.
De gazpacho is van nature veganistisch.
Als de gazpacho te dik lijkt kun je een paar extra eetlepels water toevoegen om het dunner te maken.
Voeg een beetje slagroom toe aan de gazpacho om het extra romig te maken.
Voeg een snufje chilivlokken toe voor extra pit.
Gebruik glutenvrij brood om dit recept glutenvrij te maken.
De gazpacho is van nature veganistisch.
Als de gazpacho te dik lijkt kun je een paar extra eetlepels water toevoegen om het dunner te maken.
Deze perzik gazpacho is een zeer gezonde keuze, boordevol verse groenten en fruit zoals perzik, tomaat en komkommer. Hierdoor is het gerecht rijk aan vitamines, mineralen en vezels, terwijl de olijfolie goede onverzadigde vetten levert. Het enige aandachtspunt is de hoeveelheid zout; een volle theelepel voor vier personen is aan de hoge kant. Door wat minder zout te gebruiken, maak je dit verfrissende en voedzame gerecht nog gezonder. Over het algemeen een uitstekende lichte maaltijd of voorgerecht.
Energie | 264 kcal |
---|---|
Vetten | 17.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.5 g |
Koolhydraten | 24.3 g |
waarvan suikers | 13.4 g |
Vezels | 3.5 g |
Eiwitten | 5 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept