Snelle witte chocolademousse met Baileys

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze (witte) chocolademousse, zonder eieren, is heel snel klaar. Je moet alleen rekening houden met een nachtje opstijven in de koelkast. De chocolademousse bestaat uit slechts 3 ingrediënten, namelijk chocolade, slagroom en de Baileys.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Dessertglazen
  • Garde of mixer
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de helft van de slagroom in een pannetje op een lage warmtebron.
    1. slagroom 100 ml
  2. Stap 2 Smelt de chocolade in de slagroom. Laat een beetje afkoelen. Roer de Baileys erdoor.
    1. witte chocolade 100 g
    2. baileys 4 el
  3. Stap 3 Klop de resterende slagroom half stijf. Spatel de geklopte slagroom door de gesmolten chocolade. Verdeel dit over de glazen.
    1. slagroom 100 ml
  4. Stap 4 Zet de glazen minimaal een nacht in de koelkast zodat de mousse kan opstijven.
  5. Stap 5 Garneer de opgestijfde witte chocolademousse met frambozen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met melk of pure chocolade.

Ook andere likeuren zijn lekker. Denk aan sinaasappellikeur in de pure chocolademousse.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 219 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 4 februari 2025

Tip

Ook lekker met melk of pure chocolade.

Ook andere likeuren zijn lekker. Denk aan sinaasappellikeur in de pure chocolademousse.

Voedingswaarden

Per portie
2 / 10
Geniet met mate

Dit dessert krijgt een lage score vanwege de combinatie van ingrediënten die rijk zijn aan suiker en verzadigd vet, zoals de witte chocolade en de slagroom. De toevoeging van likeur brengt extra suikers en alcohol met zich mee. Hoewel het een heerlijke traktatie kan zijn, levert dit gerecht veel calorieën maar weinig belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Het is daarom een nagerecht om met mate en slechts af en toe van te genieten.

Energie 333 kcal
Vetten 26.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 16.4 g
Koolhydraten 22.9 g
waarvan suikers 20.6 g
Vezels 0 g
Eiwitten 2.9 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account