Mexicaanse Picadillo

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Picadillo is een veelzijdig gerecht met een rijke culinaire traditie. Populair in veel Latijns-Amerikaanse landen. Deze Mexicaanse variant wordt gemaakt met aardappel en poblano en is perfect als vulling voor taco's of empanadas. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk kan worden aangepast met jouw favoriete ingrediënten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Schuimspaan
  • Middelgrote kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote pan op hoog vuur. Bak het rundergehal rul tot het net bruin is, maar nog niet helemaal gaar. Breng over naar een middelgrote kom met een schuimspaan.
    1. olie 1 el
    2. rundergehakt 450 g
  2. Stap 2 Verlaag het vuur naar en voeg de resterende eetlepel plantaardige olie toe aan de pan. Bak de ui, tomaten, poblano peper, knoflook, gemalen komijn, zwarte peper en zout. Roer tot het geheel zacht maar nog niet bruin is. Ongeveer 5 minuten.
    1. olie 1 el
    2. ui 0,5 st
    3. roma tomaten 2 st
    4. poblano peper 1 st
    5. knoflook 3 teentjes
    6. gemalen komijn 1 tl
    7. peper 0,5 tl
    8. zout 1,5 tl
  3. Stap 3 Doe het rundvlees samen met eventuele sappen terug in de pan en voeg de blokjes aardappel en kippenbouillon toe.
    1. vastkokende aardappelen 1 st
    2. kippenbouillon 500 ml
  4. Stap 4 Breng aan de kook en kook. Roer af en toe even door en schraap de donkere stukjes van de bodem van de pan. Kook tot de aardappel zacht is en het rundvlees gaar. Ongeveer 20-25 minuten.
  5. Stap 5 Breng eventueel op smaak met extra zout.
    1. zout
  6. Stap 6 Meng de gehakte koriander er vlak voor het serveren door.
    1. koriander
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Picadillo (zonder koriander) kan tot 3 maanden van tevoren worden bereid. Bewaar in een luchtdichte verpakking en vries in.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 109 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 januari 2025

Tip

Picadillo (zonder koriander) kan tot 3 maanden van tevoren worden bereid. Bewaar in een luchtdichte verpakking en vries in.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 448 kcal
Vetten 31.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.9 g
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 3.8 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 23.8 g
Zout 4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account