Dit eenpansgerecht is perfect voor drukke dagen wanneer je weinig tijd hebt om uitgebreid te koken. Het combineert de heerlijke smaken van barbecuesaus, kaas en krokante bacon in één gemakkelijke en smakelijke pastamaaltijd die in een half uurtje op tafel staat.
Dit gerecht scoort lager op de gezondheidsschaal vanwege de combinatie van meerdere minder gezonde ingrediënten. Hoewel de kip voor eiwitten zorgt en de tomaat en ui wat groenten toevoegen, bevat de maaltijd veel zout, verzadigd vet en suiker. Dit komt door het gebruik van spek (bewerkt vlees), cheddar kaas, kippenbouillon en barbecuesaus, die vaak rijk zijn aan deze stoffen. De witte pasta levert voornamelijk snelle koolhydraten en weinig vezels. Hierdoor is het meer een calorierijke comfortmaaltijd dan een voedzame, gebalanceerde keuze voor elke dag.
Energie | 411 kcal |
---|---|
Vetten | 15.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.2 g |
Koolhydraten | 46.2 g |
waarvan suikers | 9.9 g |
Vezels | 2.1 g |
Eiwitten | 22.2 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept