Geniet van de romigste kip piccata met malse, sappige kipdijfilet in een heerlijke roomsaus. Deze versie is voor iedereen die houdt van extra veel saus om te combineren met groenten, pasta of knapperig brood om te dippen.
Dit gerecht is rijk aan eiwitten door de kipdijfilet, wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel. De gezondheidsscore is echter gematigd vanwege het hoge gehalte aan verzadigd vet uit de kip, roomboter en slagroom. Daarnaast is het recept, door het gebruik van bouillon en kappertjes, vrij zout. Het gerecht bevat nauwelijks groenten en vezels, waardoor het belangrijk is om het te combineren met een ruime portie groenten om tot een evenwichtige maaltijd te komen. Het is een smakelijk en romig gerecht, maar het best om met mate van te genieten.
Energie | 369 kcal |
---|---|
Vetten | 17 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.8 g |
Koolhydraten | 12.6 g |
waarvan suikers | 1.8 g |
Vezels | 0.6 g |
Eiwitten | 36.9 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept