Krokante Krieltjes uit de oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Olie met kruiden naar smaak gehusseld. Op bakpapier in de oven en lekker krokant van buiten en zacht van binnen en geserveerd met een klodder mayonaise. Een heerlijke variatie op patat zoals ook Perfect gebakken aardappeltjes uit de oven.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Kruiden naar smaak bijvoorbeeld

Benodigdheden

  • Kom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de krieltjes in een kom.
    1. mini krieltjes 450 g
  2. Stap 2 Voeg olie en kruiden naar smaak toe.
    1. arachideolie 2 el
    2. paprikapoeder
    3. peper
    4. knoflookpoeder
    5. uienpoeder
    6. chilipoeder
    7. zout
  3. Stap 3 Hussel met schone handen goed door elkaar.
  4. Stap 4 Leg de aardappeltjes liefst los van elkaar op een bakplaat met bakpapier.
  5. Stap 5 Zet de plaat in het midden van een voorverwarmde oven boven en onderwarmte op 230 graden.
  6. Stap 6 Laat 15 minuten in de oven, gooi ze om en laat nog 10 minuten in de oven staan. Zie tip. Serveer met groente of vis naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Afhankelijk van de dikte van de krieltjes kan de oventijd variëren. Proeven dus.

Varieer met kruiden of specerijen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 77 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 9 januari 2025

Tip

Afhankelijk van de dikte van de krieltjes kan de oventijd variëren. Proeven dus.

Varieer met kruiden of specerijen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 420 kcal
Vetten 23.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.11 g
Koolhydraten 49.5 g
waarvan suikers 3.9 g
Vezels 4.1 g
Eiwitten 4.9 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account