Een gemakkelijk bijgerecht deze aardappeltjes uit de oven. Heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen en stiekem lekkerder dan patat. Probeer maar eens. Voor de kruiden heb ik zwarte peper, milde paprikapoeder, een snufje komijn en een snufje zout gebruikt
Het leuke van dit recept is, dat je ze steeds met andere kruiden kunt maken. Succes verzekerd.
Het leuke van dit recept is, dat je ze steeds met andere kruiden kunt maken. Succes verzekerd.
Deze aardappeltjes uit de oven zijn een best gezonde keuze. Aardappelen zijn goed voor je en bakken in de oven is gezonder dan frituren. Er wordt niet te veel olie gebruikt. Maar omdat het recept aanraadt om ze met een 'dikke klodder mayonaise' te serveren, is de score wat lager. Mayonaise bevat namelijk veel vet en calorieën. Zonder mayonaise, of met een lichter sausje, zouden de aardappeltjes nog gezonder zijn.
Energie | 341 kcal |
---|---|
Vetten | 14.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.5 g |
Koolhydraten | 50.8 g |
waarvan suikers | 2.2 g |
Vezels | 4.7 g |
Eiwitten | 4.4 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept