Perfect gebakken aardappeltjes uit de oven

5 (2 beoordelingen)

Een gemakkelijk bijgerecht deze aardappeltjes uit de oven. Heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen en stiekem lekkerder dan patat. Probeer maar eens. Voor de kruiden heb ik zwarte peper, milde paprikapoeder, een snufje komijn en een snufje zout gebruikt

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Bakplaat en bakpapier.

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 230 graden. Snij de aardappelen in niet te kleine stukken.
  2. Stap 2 Leg de aardappeltjes in een grote kom en stooi er de kruiden en de olie overheen. Hussel alles goed door elkaar.
  3. Stap 3 Leg ze op een bakplaat met bakpapier, zodanig, dat de stukjes elkaar niet raken. Zet 20 minuten in het midden van de oven. Gooi ze vervolgens om en bak nogmaals 10-15 minuten.
  4. Stap 4 Serveer meteen met een dikke klodder mayonaise.

Tip

Het leuke van dit recept is, dat je ze steeds met andere kruiden kunt maken. Succes verzekerd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 489 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 4 juni 2024

Tip

Het leuke van dit recept is, dat je ze steeds met andere kruiden kunt maken. Succes verzekerd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 341 kcal
Vetten 14.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.5 g
Koolhydraten 50.8 g
waarvan suikers 2.2 g
Vezels 4.7 g
Eiwitten 4.4 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account