Ierse Gebakken Witte Kool met Bacon

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor gebakken kool met spek bereidt de gesneden witte kool in baconvet totdat het zacht en zoet is. Verkruimel de gebakken spek over de kool en breng rijkelijk op smaak met voldoende zwarte peper voor een stevig en heerlijk bijgerecht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Ierse Gebakken Kool met Spek
Witte kool met bacon is een traditioneel gerecht in veel culturen, gewaardeerd om de hartige combinatie van knapperige bacon en zoete, zacht gestoofde kool.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Bak bacon in een koekenpan op middelhoog vuur tot het knapperig is. 5 tot 7 minuten.
  2. Stap 2 Haal de bacon uit de pan en laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord. Bewaar ongeveer 60 ml van het vet in de pan.
  3. Stap 3 Voeg nu de gesneden witte kool toe in de pan en bak al roerend op middelhoog vuur tot de kool zacht is. 5 tot 7 minuten.
  4. Stap 4 Verkruimel de bacon over de kool. Roer en laat sudderen tot de bacon warm is. Ongeveer 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met peper.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 119 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 12 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 220 kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 3 g
Eiwitten 9 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account