Dit recept voor gebakken kool met spek bereidt de gesneden witte kool in baconvet totdat het zacht en zoet is. Verkruimel de gebakken spek over de kool en breng rijkelijk op smaak met voldoende zwarte peper voor een stevig en heerlijk bijgerecht.
Dit gerecht bevat witte kool, wat een bron van vezels en vitamines is. Echter, de bereiding met een aanzienlijke hoeveelheid bacon en het bakken in baconvet maakt het rijk aan verzadigd vet en natrium, wat de gezondheidswaarde vermindert. Het hoge gehalte aan verwerkt vlees is ook een punt van aandacht.
Energie | 220 kcal |
---|---|
Vetten | 18 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7 g |
Koolhydraten | 7 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 9 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept